Ola Hjelseng vil skape en intim og sommerlig konsertarena inne på gårdstunet.

– Med inspirasjon hentet fra de svenske folkepark-konsertene med masse folk samlet en sommeraften i parken, skaper vi nå det vi har kalt «Sommerkveld på Hjelseng» den første helga i juni, sier Ola Hjelseng, som sammen med Åshild Mundal og Ole Iver Teigen har prosjektert arrangementet.

På tunet

Konserten skal foregå inne på tunet på Hjelseng gård, der det er i ferd med å bygges opp en scene.

– Vi har steinlagt gårdsplassen og holder på en scenen med kaffebryggeriet som bakteppe. Inne på tunet skal vi skape en intim og god sommerstemning med plass til 250 tilskuere på hver forestilling. Vi skal ha konsert både fredag og lørdag denne helga.

Tredelt konsert

Bookingansvarlig på Hjelseng gård, Åshild Mundal, som også skal være med på konserten, kan love en innholdsrik og variert konsert.

– Av solister har vi med oss Tore Johansen, Mari Haugan Smistad, som er kjent fra mange musikalscener rundt om i Europa og Henrik Fuglem fra Selbu-bandet Dråkmat. Operaskolen skal også delta, og så kan det også bli en gjesteopptreden av den lokale kokken på Hjelseng, Jan Tore Stokke. Alt akkompagnert av et timanns stort orkester med full blåserrekke, sier Åshild Mundal.

På Hjelseng håper man at dette kan vare starten på et fast sommerarrangement på gården.

– Det er denne typen ting vi ønsker å holde på med. Derfor håper vi at dette er starten på et konsept vi kan utvikle videre. Det er artig å kunne skape aktivitet i lokalområdet, sier Ola Hjelseng.

– Dere har allerede startet med en del konsert- og matkvelder innendørs med god oppslutning?

– Ja, det har vært helt fullt på alle arrangement, og det er vi selvfølgelig glade for. Dette er noe som er litt annerledes, og vi har tydeligvis truffet noe som er populært.

Sommermat

I forkant av konserten er det mulig å bestille bord inne i låven for middagsservering. Der vil kokken servere sommerinspirert mat.

– Jeg har ikke menyen helt klar ennå, men det kommer nok til å bli sommer- og grillinspirert mat på menyen denne dagen, sier den syngende kokken Jan Tore Stokke.¨