Noen var vel forberedt på "invasjonen".  For eksempel Sverre Otto Eikren, som har møtt disse krigerne før, hjemme hos seg selv på bursdagen sin. Han hadde med lasersverd!

Sverre Otto Eikren har møtt på disse karene før. Foto: Line Mette Finnøy

- Vi er medlemmer av en kostymeklubb som heter The 501st Legion. Vi kler oss ut som "badguys" i Star Wars-filmene og samler inn penger til barn ved St. Olavs Hospital, forteller Eirik Langnes, en av de utkledde som besøkte Stjørdal lørdag.

Godt formål

Torgkvartalet hadde gitt en donasjon til kostymeklubbens arbeid for syke barn, og det var bakgrunnen for det vennligsinnede besøket.

Bladet fikk en prat med soldatene. De viste seg å være Stjørdalinger, flere av dem.

F.v. Eirik Langnes, Jeanette Diaz, Iselin Liland, Christian Fallan, "Rex", Odd Erik Fallan - og Hans Petter Larsen som "Han Solo". Draktene har de kjøpt og "bygd" selv. Foto: Line Mette Finnøy

- Det å få glede barn, er mye av motivasjonen for å drive på, sier gjengen. De forteller om et sterkt samhold i kostymeklubben.

- Vi er som en familie, sier de.

- Artig å være litt mystisk. Det er kun kompisen min som vet at jeg er med i dette, forteller en fra Stjørdal, som beholder hjelmen på og bare kaller seg "Rex".

På senteret ble det etter hvert stor ståhei. De som møtte på dem var oppfordret av kjøpesenteret til å ta et bilde og tagge senteret. Starwars-hæren hadde også med gratisbilletter.

Premiere onsdag

Det er verdenspremiere på en ny film i Star Wars-rekken onsdag 23. mai. Bilettsalget i Kimen kino er allerede igang til tre forestillinger - en midt på dagen, en ettermiddag og en på kveld.

"I filmen "Solo: A Star Wars Story" tar Millennium Falcon med på en reise til en galakse langt, langt vekk og ut på et helt nytt eventyr med de mest elskede kjeltringene i galaksen.

Gjennom en serie av dristige eskapader dypt inn i en mørk og farlig kriminell underverden, møter han Solo sin mektige, framtidige co-pilot Chewbacca og støter på den notoriske gambleren Lando Calrissian. Dette blir en reise som vil stake ut kursen til en av Star Wars sagaens mest usannsynlige helt, heter det i omtalen." Her kan du se trailer

Fornøyd med 4

"Den andre frittstående Star Wars-filmen drukner nesten i middels musikk og fartsfylt action. Eventyrlige scener og fine detaljer redder en del, " sier Adressas anmelder Terje Eidsvåg om filmen. Han har gitt terningkast 4.

- Det er ikke dårlig for en sånn actionfilm, sier Eirk Langnes - en av mange som gleder seg til å se filmen denne uka.