De har øvd mye i det siste medlemene i Malvik seniorkor. For fredag står de på scenen i Messebygget på Midtsand med sin årlige vårkonsert. Men denne konserten er mye mer enn bare en konsert. Mellom opptredene med ord og toner, skal også medlemmene være mannekenger og diske opp publikum med god mat og noe å drikke.

Fantastisk gjeng

Per-Arild Lyng er dirigent for seniorkoret og sier det er et variert og rikholdig program som venter de som tar turen til Messebygget på fredag.

– Vi har øvd mye denne våren, ikke minst fordi vi har dedikert første avdeling av konserten til viser og sanger laget av Vidar Sandbeck. Sandbeck hadde en vane for å fortelle en hel historie i sine sanger. Det betyr mange vers og mye tekst som skal pugges. Men nå er vi klar, og vi gleder oss til å stå på scenen. Vi er også så heldig å få med oss Ane Berg Vighals som solist igjen, og bak pianoet sitter Karianne Barbøl, sier Lyng, som selv også skal være solist på en rekke nummer i løpet av kvelden.

Mannekeng-oppvisning

Foruten sang og servering, er det også denne gang lagt opp til mannekengoppvisning midt i konserten. Det er bedriftene «Du og du» og «Tanta til Beate» som kommer med klærne. Mannekenger blir kormedlemmene selv.

– Det er en allsidig gjeng som du skjønner. Når de ikke synger, så legger de opp mat, går på catwalken eller gjør klart konsertlokalet.

– Hva fyller dere andre del av konserten med?

– Da blir det mer tradisjonelle sanger og ingen rød tråd. Men det kommer også ukjente sanger. Blant annet skal jeg synge en sang fra musikalen «Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat». Det er mest sannsynlig forløperen til den mer kjente Jesus Christ Superstar. Det gleder jeg meg til å framføre, avslutter Per-Arild Lyng.