Hedda Mathilde Dullum (18) og Ole Martin Rosvold Haugen (18) er blant de 100 i landet som får tildelt Drømmestipend for 2018.

– Jeg har gått og ventet på resultatet, og har jo hatt et håp om å vinne, så det var stas å få denne beskjeden nå, sier jazztrompetist Ole Martin Rosvold Haugen.

Han ble overrasket av kulturskolerektor Karsten Selseth Landrø, som overbrakte beskjeden midt under en øving i Vektersalen sammen med trompetlærer Geir Lauvås.

– Hva skal du bruke pengene på?

– Drømmen min er å starte et eget jazzensemble, der jeg får muligheten til å formidle egenprodusert musikk.

Haugen går siste år på videregående skole i Stjørdal i år, og veien videre går til folkehøyskole i Sverige.

– Jeg starter på Birka ved Östersund til høsten. Målet videre er å komme inn på jazzkonservatoriet i Trondheim etter det, sier Ole Martin Rosvold Haugen.

Drømmestipendet deles ut hvert år, og er et samarbeid mellom Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tipping. Summen hver drømmer får er 15.000 kroner.

Overrasket

Også danser Hedda Mathilde Dullum møtte opp i Vektersalen for å få beskjeden om at hun hadde fått Drømmestipendet.

– Egentlig skulle jeg på IKEA med mamma, så dette var jeg ikke forberedt på, men det var artig og overraskende. Jeg må si at jeg har vært litt spent på hvordan det gikk med stipendet, og har nok sjekket mailen noen ekstra ganger de siste dagene, sier Hedda Mathilde Dullum.

Dullum, som starter på Norges Dansehøyskole til høsten, mener stipendet på 15.000 kroner kommer godt med.

– For en fattig student er det greit med litt ekstra.

– Hva er drømmen din?

– Jeg har lyst til å bli danselærer i tillegg til at jeg ønsker å bli profesjonell danser selv. Jeg driver for det meste med jazzdans og synes det hadde vært moro å få jobbe med noe jeg brenner for, sier Hedda Mathilde Dullum.

Høyt nivå

Kulturskolerektor, Karsten Selseth Landrø, er imponert over det nivået Drømmestipend-mottakerne holder.

– Jeg har sett dem begge to i aksjon flere ganger, og her snakker vi om to virkelig dyktige kulturskoleelever, som har vært med på mye opp gjennom årene. For meg som rektor er det også artig at kulturskolen i Stjørdal utmerker seg på flere områder, som i dette tilfellet både dans og musikk.

Landrø vil også fremheve lærerne til de to vinnerne.

– På dans har vi Anna Hellandsvik, som gjennom flere år har vært elev ved kulturskolen, før hun tok profesjonell utdanning innen dans, og som nå er tilbake som engasjert og inspirerende lærer for våre danseelever. På trompet har Geir Lauvås produsert dyktige trompetister på rekke og rad gjennom flere år.

– Det er også veldig artig å se at det er mulig å nå et nasjonalt høyt nivå gjennom å gå på kulturskolen Stjørdal, sier Karsten Selseth Landrø.

Selve stipendet blir delt ut under kulturskolens konsert «Perler i juni» i Vektersalen den 13. juni.