Blues in Hell frir til ungdommen

Blues in Hell har innsett at de må ha med seg ungdommen og har etablert Ung Blues. I år blir det egen scene med unge artister som skal spille 31. august.

Satser ungt. F.v. Tina Reitan Sparebank1, Kjell Inge Brovoll, Tora Dahle Aagård og Silje Sagmyr Werness.   Foto: Richard Bakken

Kultur

Bluesgeneral Kjell Inge Brovoll i Blues in Hell har målsatt at de skal bli en helårsaktør spesielt rettet mot talentutvikling gjennom etablering av Ung Blues.

– Med prosjektet skal vi skape en rekrutteringsarena for unge talent, og festivalen ønsker å henvende seg til ungdom mellom 16 og 30 år. Målet er å øke fokus på samspill og etablere et eller flere ungdomsbluesband gjennom opplæring og veiledning. Videre skal festivalen engasjere og skolere ungdom til å ta del i fremtidige administrative oppgaver ved det å arrangere festival og andre kulturarrangement, sier Brovoll og legger til at prosjektet skal formes underveis med ungdom sentralt i utforming og gjennomføring.

Han mener at de sår en tanke i dag.

–  Vi ønsker å få tilbake kjellerbandet, for når vi startet fikk vi lov til å sitte i kjelleren med 100 watts forsterkere. Vi har denne uka har mottatt 100.000 kroner fra musikkutstyrsordningen i Kulturrådet for å investere i teknisk utstyr. Slik at vi kan etablere en base i samarbeid med øvingsrommene på Kimen, og at det går an å øve etter klokka 21 på kvelden, sa Brovoll.

Egen scene

Bluesgeneralen lanserte at det blir en ny scene under Blues in Hell med bare unge artister. I år er det fire band som skal regjere på scenen.

–  Vi starter med fire vanvittige flotte ambassadører for den nye generasjonen toppmusikere, vil vi påstå. Tito Lausten Quintet, SkaFrika, Tora, Magnus Berg skal regjere på den scenen 31. august. Dette håper vi er starten på at vi klarer å skape en egen ungdomsgren i festivalen.

–  SKA-frika og Tora kommer til å bli to viktige samarbeidspartnere sammen med Sparebank1. Vi gir bort 20 festivalpass til hver av dem, som skal gis bort til annen ungdom under 30 år. Det kan gi oss 40 unge festivaldeltakere. Vi kommer til å tilby et ungdomspass til sterkt rabatterte priser gjennom Kundeklubben appen til Sparebanken for kunder mellom 18 og 34 år.

Banksjef Lill Bente Totland opplyser at kundeklubben har i løpet av den siste måneden fått 700 medlemmer og i Trondheim har den 2000 medlemmer.

Ungdomscamp

Brovoll forteller at Stjørdal kan være aktuell å arrangere European Blues Unions Youth Blues ungdomscamp.

–  Det å få ungdom til å skolere seg å skape musikk og rekruttere og ta del i arrangørsiden. Det er fire kandidater i Spania, Belgia, Polen og Norge. I Norge er det Blues in Hell som er kandidat til å være arrangør i 2021. Det er fremdeles på planleggingsstadiet, men vi får se hvor det ender, sier Brovoll.

Silje Sagmyr Werness spiller trombone i SKA-frika og kan være aktuell til å lede Ung Blues.

– Om det er nok til å få ungdom til å høre på blues, vet jeg ikke, men det er en start. Jeg har også sagt at blues er for gamle folk, men nå har jeg hørt på Tora og det er så fengende. Det er den typen musikk jeg liker, uten at jeg visste det selv. Derfor gir vi ut gratis billetter for å senke terskelen til å komme. Da kan det var noen som trur at de ikke liker blues, som kan få et annet syn på denne musikken, sier Werness.

Tora Dahle Aagård fra bandet Tora bød på noen unge bluestoner sammen med bluesgeneral Kjell Inge Brovoll.   Foto: Richard Bakken