Perler og «Sangskatter» i Kimen

CD-debutantene Øystein Teigen og Ivar Vigdenes invitert på konserten.

Sangkompisene Øistein Teigen og Ivar Vigdenes gir bort overskuddet fra salget av cd'en «Sangskatter».  Foto: Foto: Bjørn Fuldseth

Kultur

– Dette er den tradisjonsrike avslutningskonserten for musikkelevene i Kulturskolen, og vi kaller den for «Perler i juni». Det er en konsert med elever som har gått flere år i kulturskolen, sier Truls Barnung, som er kulturskolekonsulent i Stjørdal.

Barnung sier det tradisjonelt er god musikalsk kvalitet på disse konsertene.

Politikere gir bort overskudd

Det skjer ikke så veldig ofte i lokalpolitikken i Stjørdal, at politikerne synger ut, og at de heller ikke så ofte er samstemte.

Unntaket har vært senior Øistein Teigen, og den noe yngre Ivar Vigdenes. De gjorde alvor av det, og for vel et par år siden gikk de i studio og laget sin egen CD. Med gode kjente sanger, og innbakt i plata også en hyllest til avdøde, ordfører gjennom 14 år i Stjørdal, Johan Arnt Elverum.

«Sangskatter» ble navnet på plata, og den solgte bra. Overskuddet av salget skulle gå til den kommunale kulturskolen, og det er gjort, 20.000 er allerede overrakt Kulturskolen.

– Vi har også brukt pengene, kjøpt en proff synthesizer, og dette instrumentet brukes i dag av elevene i musikkskolen, sier Barnung, som er svært glad for pengegaven.

Teigen og Vigdenes er invitert til morgendagens konsert som en takk for pengegaven.

Ole Ivar Teigen, produsent i Kimen, sier kulturskolens sesongavslutningskonserter er av høy kvalitet. forteller også det finnes et lite restlager av disse to politikernes debut – plate.

Utdeling

Under konserten blir det også utdeling av Drømmestipendet, som er et samarbeid mellom Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tipping.

Vinnerne av Drømmestipendet i Stjørdal er danser Hedda Mathilde Dullum (18) og jazztrompetist Ole Martin Rosvold Haugen (18). Begge får utdelt det synlige beviset og en sjekk på 15.000 kroner hver.