Det er bare å sette seg godt til rette i «safaribilen» i storsalen i Kimen kulturhus og nyte drøye to timer med danseglede, entusiasme og dans av høy kvalitet. Allerede fra en nesten fullsatt premiere fredag kveld, går turen videre med to forestillinger lørdag ettermiddag og kveld.

Årets avslutningsforestilling med danseelevene på Stjørdal kulturskole har dyr som tema. Første akt befinner seg i barnas drøm. Fra de aller minste på 3 år til avgangselevene på 19 år befinner de seg i en fabelverden med fantasidyr og fabelvesen.

I andre akt blir publikum tatt med på en reise gjennom verden der man får møte en mengde små og store dyr.

Mål

Øvingene mot denne forestillingen har elevene jobbet med siden juletider.

– Det er viktig for elevene å a noe å jobbe mot. Derfor legger vi også ned mye tid og ressurser for å få til denne store forestillingen før sommeren, sier Mette Stene Ertsgaard i Stjørdal kulturskole.

I tillegg til alle danserne på scenen er også et stort apparat av 140 foreldre i sving bak scenen. Det er i alt 670 ulike kostymer i bruk under forestillingene.

– I år har vi også fått muligheten til å leie inn to scenografer i Anne Spets og Marie Steen Löwendahl gjennom KUL-TUR-prosjektet kulturskolen har vært med på de tre siste årene. Gjennom prosjektet har vi blitt skolert i å lage bedre forestillinger gjennom flere foredrag og kurs. Dette er også avslutningsforestillingen for det prosjektet, sier Ertsgaard.

Fått midler

KUL-TUR er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk Kulturskoleråd og Nordea.

– Det er midler sponset av banken som gjør det mulig for oss å leie inn to profesjonelle scenografer. Vi får en sum vi skal bruke på en kunstform. Vi har allerede dyktige regissører og koreografer i danselærerne våre, Hanne Aalberg og Anna Sterud Hellandsvik, men mangler scenografi-kompetansen internt i kulturskolen.

Det er ledige billetter igjen til begge forestillingene på lørdag. Og det kan absolutt anbefales å ta turen og la seg begeistre.