– Jeg var i Gardens drilltropp i 1969, sier Alf Erik Albrechtsen.

69-åringen, som har runddag om et par uker, innrømmer at det er stas at korpsbevegelsen og gardistene fra Stjørdal får litt oppmerksomhet.

– Når jeg ser bildet, tenker jeg litt på at alderen begynner å komme. Men alternativet ikke noe bedre, sier han, med et smil om munnen.

Blod på hendene

Selv opplevde Albrechtsen gode måneder med å avtjene verneplikten i Gardens drilltropp.

– Det var hardt arbeid, og mye drilling og repetisjoner for at all detaljer skulle sitte. Det hende at det rant blod på hendene etter treningene. Systematikken var imidlertid svært god, og vi hadde dyktige veiledere og befal som lærte oss opp. Jeg har bare gode minner fra tiden i drilltroppen, sier Albrechtsen, som også spilte althorn i Halsen musikkorps i 8-9 år.

– I dag har jeg en trombone som jeg spiller litt på, men det er mest på hobbybasis, forteller han.

Tre utstillinger

Stjørdal Museum Værnes åpnet tre utstillinger lørdag ettermiddag. Under åpningen bidro blant andre hundreårsjubilanten Lånke Musikkforening og historieforteller Hans Olav Løkken. I tillegg til korpsbevegelsen er karolinerne og museets opphavsmann, Martin Moe, viet egne utstillinger i fjøset.

– Karolinerne kom med felttog gjennom stjørdalsdalføret for 300 år siden, og utstillingen tar for seg konsekvensene ved deres nærvær. Martin Moes utstilling har fokus på hans geologisamling. I år feirer vi det nasjonale korpsåret, og i tillegg er det 200 år siden de første militære korpsene ble startet, sier Unni Raaen Nysæther, ved museet.

Saken fortsetter under bildet.

Lånke musikkforening fyller hundre år i år, og spilte under åpningen av ustillingene. Foto: Frank Skaufel

Museumsdag

Den store museumsdagen avholdes søndag.

– Da åpner vi alle våre hus for publikum, og i tillegg arrangerer mange barneaktiviteter som båtsnekkering, koking av rabarbrasuppe, riding og spikking. For oss er museumsdagen sammen med Jul i museet årets viktigste arrangement, sier Nysæther.