– Jeg og kona Alice bor på gården på Ådal Østre i Forradal to måneder hver sommer. De siste ti årene har vi hatt utstilling i Galleri QA, som er innredet i det gamle fjøset på gården. Det blir det i år også. Vi åpner lørdag 23. juni, og holder åpent hver lørdag og søndag utover sommeren, sier Bjørn Bratsberg.

Gjesteutstiller

De fleste årene har Bratsberg invitert en gjesteutstiller til galleriet. I år er det Viktor Furnes fra Trondheim som stiller ut sammen med ekteparet Bratsberg.

– Mystikken og det gåtefulle i mennesket og naturen fascinerer meg, og det preger også bildene mine, sier den innflytta helgelendingen, som etter en kort stopp på Stjørdal noen år tidlig på 60-tallet, har slått seg til i Trondheim.

– Jeg startet ikke å male før jeg ble pensjonist. Som pensjonert ingeniør, var det egentlig tekniske duppeditter som fascinerte meg og som jeg tenkte å bruke tid på i pensjonisttilværelsen. Men etter et malerkurs for pensjonister ble jeg bitt av basillen og har holdt det gående i snart ti år, sier Furnes.

Collager

Bjørn Bratsberg stiller selv ut collager, som han nylig har stilt ut hos Trondhjems Kunstforening.

– En del av den utstillingen er med opp i Forradal. Ellers er det også mye annet. Jeg jobber helt abstrakt, og collagene lager jeg av papir jeg finner rundt om i verden når jeg er ute og reiser.

I utstillingen blir det også med en del av Bratsbergs eldre ting med tresnitt og kulltegninger.

Også Alice Bratsberg er med på utstillingen, og i år er det første gang hennes malerier blir stilt ut i selve fjøset.

Åpning

Alle tre kunstnerne vil være til stede på åpningen den 23. juni.

– Det vil også bli musikalske innslag av barn og barnebarn i løpet av dagen, sier Bjørn Bratsberg.