Ina Teresa Winther fra Stjørdal har startet Heilar Dansekompani sammen med Kristina Elise Lefstad fra Klæbu. Begge er de nettopp ferdige med Bachelor i jazzdans med pedagogikk ved Norges Dansehøyskole. Til sommeren kommer kompaniet til Stjørdal med forestilling og gratis workshop.

– Det nyoppstartede dansekompaniet fikk støtte av Stjørdal kommune på 20.000 kroner for å lage og koreografere vår debutforestilling, som vi har kalt «Prosjekt Holmgang». Det er en samtidskritisk forestilling, som allerede er satt opp på Scenehuset i Oslo i mai, og som vi kommer til Lokstallen i Stjørdal med den 7. juli. Der har vi to forestillinger, sier Ina Teresa Winther.

Gir tilbake

I forkant av forestillingen vil de to nyutdannede dansepedagogene holde en gratis workshop i jazzdans i danseboksene i Kimen kulturhus den 4. og 5. juli.

– Dette ønsker vi blant annet å gjøre for å gi noe tilbake til kommunen for de midlene de støttet oss med. Det er takket være denne støtten at vi har kunnet gjennomføre prosjektet. Workshopen foregår over to dager, og deltakerne blir delt inn i grupper etter alder og nivå. Vi har også tilgang til danseboksene hele dagen, så jeg ser ikke for meg at det blir begrenset med plass.

Påmeldingen til workshopen gjøres på e-post til: heilardansekompani@gmail.com

Ekstra gøy

Sammen med seg på forestillingen i Lokstallen har de to i Heilar dansekompani med seg tre andre dansere.

– Opprinnelig var vi totalt seks dansere i denne oppsetningen, men det er bare fem som kommer til Stjørdal. Så vi har tilpasset den litt i forhold til det.

– Hva er tema for forestillingen?

– Gjennom «Prosjekt Holmgang» ønsker vi å utforske samfunnsengasjementet rundt de utfordringene verden står ovenfor i dag. Diktet «Du må ikke sove» av Arnulf Øverland er utgangspunktet for tema, og de utfordringene han belyser trekker vi opp mot verdensbildet i dag, sier Ina Teresa Winther, som synes det er ekstra gøy, og ekstra nervepirrende å ha forestilling på hjemmebane.

Billetter til danseforestillingen på Lokstallen kjøpes gjennom hjemmesidene til Kimen kulturhus.