– Tina Turner har hatt en imponerende karriere på over 50 år, og med masse flotte låter på samvittigheten. Derfor er dette en dame som absolutt fortjener å få en hyllest, sier Wanja Løvø.

Wanja Løvø har hatt en tilsvarende konsert både i Selbu og på Orkanger tidligere i år.

– Men dette blir noe annet, og ikke minst i et større format. Jeg har ikke hatt noe eget i storsalen i Kimen tidligere, så dette blir spennende.

Imponerende karriere

– Hvorfor akkurat Tina Turner?

– Vi i bandet har vel snakket om å gjøre noe med utgangspunkt i Tina Turner lenge. Selv har jeg hatt et forhold til musikken hennes siden 80-tallet, og tilbake i år 2000 var vi på en konsert med den 61 år gamle Turner på Valle Hovin i Oslo. Der ble jeg mektig imponert.

– At hun har kommet dit hun er i dag er heller ingen selvfølge. Livet hennes har ikke vært bare en dans på roser. Så dette er en dame det virkelig står respekt av, sier Løvø.

Mange hits

Til konserten har Løvø plukket ut 18 sanger fra 60-tallet og 30 år framover i tid.

– Jeg har plukket ut en del av mine favoritter. Låter som jeg oppfatter som kjente og kjære Turner-låter. Jeg kan blant annet nevne «The best», «What's love got to do with it», «Private dancer» og mange flere. Jeg vil også understrete at jeg ikke forsøker å imitere Tina Turner. Jeg gjør låtene på min måte, som en hyllest til en dame som fortjener det.

Wanja Løvø vil også fortelle historien til Tina Turner, som vil gå dom en rød tråd gjennom konserten og binde den sammen.

Musikk og dans

Med seg på konserten vil Løvø ha med seg sine faste musikere som er: Jan Inge Tjørhom på bass, Arne Skognes på trommer, John Oddstein Aune på gitar og Sven-Kristian Bakken på tangenter. I tillegg har hun også med seg Vegard Hauknes Hasfjord p saksofon.

– Jeg har også med meg Nina Brovoll og Aina Løvø som korister, og så har jeg planer om å få med et par dansere. Hvem det blir er ikke bestemt ennå, sier Wanja Løvø, som gleder seg til å avslutte festivalen søndag 2. september.

Billetter til konserten kjøpes via Kimen kulturhus sine hjemmesider.