- Vi har funnet nye kadaver, men ikke fått has på bjørnen, sier Einar Kolden, jaktleder på det kommunalt nedsatte fellingslaget.

Det har dukket opp flere sauekadaver siden sauefunnet i hytteområdet Fagerlia i forrige uke. Derfor er fellingstillatelsen forlenget, i første omgang en uke. Kolden håper på resultat iløpet av uka.  Lite tyder på at bjørnen i Meråker vi gi seg.

Vender tilbake

- Vi har vært borti bjørnen flere ganger, i form av sauekadaver, men det er et vanskelig terreng og lett å smette unna. Det samme ser ut til å gjenta seg: Vi får kontakt, den stikker langt vekk - og holder seg borte et par dager, før den kommer tilbake igjen. Den tar seg runder, forteller Kolden.

De siste sauekadaverne er funnet på sørsida av E14.

Dreper og skader

- Hvordan farer bjørnen åt med sauen?

- Noen spiser den mye av, noen spiser den bare litt av. Jeg har selv avlivet sju sånne. Den biter i bringa og spiser juret, før den lar dem slippe. Og da springer de rundt sånn skadet.

- Hvilken taktikk prøver dere framover?

- Vi må bare fortsett slik som vi har gjort, og håpe at vi får has på den. Vi jakter på den innimellom, så vi må tro at det lykkes til slutt, sier Einar Kolden.

Jakta fortsetter

Fellingslaget i Meråker har fornyet frist på seg til 10. juli klokka 12.

Det har vært spekulert på om det kan være to bjørner som er på ferde i traktene, men fellingslaget tror nå at det er en. Det kan i såfall være den samme bjørnen som har vært aktiv siden sauen i Meråker ble slept på beite i mai-juni. Tallet på drepte sauer nærmer seg nå 40.