- Dette er Edens hage!

Nærmere 30 på "åpen hage" hos Liv Strømme Hugnes på Skatval lørdag.

Åse Nygård og Modulf Sandstad syntes hagen var utrolig flott i år. De vandret rundt lenge.  

Besøkende ønskes velkommen av disse to.  Foto: Line Mette Finnøy

Kultur

- Jeg har ikke sett maken noe sted. Det er enda finere enn i fjor. Og så mange nye sorter. Fantastisk! Her kan man gå rundt, sette seg ned, og bare nyte synet. Det er "Edens hage",  sier en begeistret  Åse Nygård. Og hun var ikke den eneste som var himmelfallen over årets blomsterprakt. 

Hurdalsrosen er en favoritt, sier Liv Hugnes.  Foto: Line Mette Finnøy

 

Åse Nygård har sittet i styret i hagelaget sammen med Liv Hugnes. Hun og Modulf Sandstad bor ved Rådhuset i Stjørdal sentrum, og er nokså hageinteressert selv.

Tredje sommeren

Det er tredje året Liv Hugnes har åpen hage, og denne gangen er det over to dager. Det går også an å ta turen søndag for å få inspirasjon, kjøpe med seg noen stauder eller bare titte.

Liv Hugnes får fram egne planter, og mange er frøformert. I utvalget er det stauder som det ikke er så lett å få tak i.

Det er omtrent 20 år siden hun og Einar Hugnes kjøpte eiendommen, og fikk oppfylt drømmen om å leve mer landlig. De forlot rekkehuset i Trondheim med lett hjerte for å bygge hus og hage på Røkke på Skatval.

Peoner og riddersporer

- Jeg er velig glad i peoner og riddersporer. Har blitt en del glad i grønne planter også, som hosta og alunrot. Og akkeleier er jeg veldig glad i, sier Liv Hugnes.

Roser har hun gitt opp på grunn av at harde vintre, men det er ikke fritt for det. En av stolthetene er en tett og vakker hurdalsrose.

Hageprat med vaffel til

Einar Hugnes gir kona æren for hagen, selv om han tar i et tak der det trengs. Søndag passer han vaffeljernet igjen.

- Vi tenker ellers å holde litt åpen hage på onsdager, lørdager og søndager framover. I den forstand at folk gjerne må komme. Vi vil som regel være hjemme, sier Liv Hugnes.

Gården og hagen ligger i lia opp mot kolonihagen på Skatval, like ved Sandberg gartneri.

Midt på tunet, som er omkranset med sjarmerende hus, vokser stauder rundt en grunn dam.  Foto: Line Mette Finnøy