Fredag kveld ble avslutningskvelden under den ukes lange landsleiren for KFUK-KFUM speiderne. Speiderne fra Hundhamaren spiste middag sammen med de andre gruppene før de overvar avslutningsleirbålet.

Hundhamaren KFUK-KFUM stilte med 15 speidere inklusiv ledere under årets landsleir som har holdt til på jordene til Rigmor Laanke ved Lånke skole. Ni av jentene fra troppen bodde sammen, mens de eldste bidro i staben.

Vi fikk samlet de ni jentene og speiderleder Helge Bardal til et fellesbilde og en kort prat, rett før de skulle spise den aller siste middagen sammen med speidere fra Inderøy, Tanem i Klæbu og ei gruppe fra England.

Mye spennende

- Vi har fått være med på mye spennende denne uka. Morsomt var det med forskingsdagen, og haiken likte vi særlig godt. Da gikk vi 4 kilometer og skulle ligge under åpen himmel. Litt regn gjorde at vi fikk overnatte inne i Gammelvoldstuggu, forteller jentene fra Hundhamaren.

Det de synes har vært ekstra kjekt med ei hel uke på speiderleir, var alle de nye vennene de har fått. Selv om det for dem ikke var langt hjem, har de ikke hatt hjemlengsel i det hele tatt. Likevel blir det godt å komme hjem lørdag formiddag, etter ei siste natt i lavvoene og rydding av leiren.

- Da ser vi mest fram til å dusje og sitte og slappe av i sofaen. Vi er nok litt slitne etter denne store og innholdsrike uka. Helt topp dette! Vi blir med på neste landsleir om fire år, helt sikkert, sier jentene i kor.

- Dette har vært en veldig grei gjeng, egentlig helt suverent. Nå har det vært enkelt for oss lederne med finværet vi har hatt denne uka, forteller Helge Bardal som delte lederansvaret for Hundhamarspeiderne med Kjersti Vikhammer gjennom uka.

Avslutningsleirbålet

De 4300 speiderne var alle samlet i bakken foran den store scenen da avslutningsleirbålet ble tent fredag kveld. Erlend Hallstensen fra Tromsø fikk æren av å tenne det symbolske leirbålet, rett etter at alle hadde telt ned.

Fra scenen fikk alle speiderne servert ei forestilling med mye sang og moro. Flere av innslagene var allsanger som speiderne kunne godt. Det ljomet derfor mye utover jordene i Lånke av sangglade speidere.

Trøkk da leirsangen ble sunget

Et skikkelig futurabrøl, klappe med en til fem fingre og selveste Banansangen var noe av det som ble servert fra scenen. Ekstra trøkk ble det da Leirssangen ble danset og sunget både fra scenen og av alle tilhørerne.

Utdeling av diverse priser hører med i et slikt avslutningsshow. En ekstra pris ble overrakt til grunneier Rigmor Laanke for at hun hadde leid bort hele 160 mål med innmark til denne store landsleiren.

- Jeg er veldig rørt og dypt takknemlig. Alt under denne leiren har gledet meg. En slik landsleir er et gedigent dugnadsarbeid, fortalte leirsjef Astrid Østensen fra Byåsen etter at hun hadde vært på scenen og takket alle speiderne.

Ei skikkelig innholdsrik kjøttsuppe ble servert hos speiderne fra Hundhamaren og de tre andre troppene som avslutningsmiddag. Foto: Einar Hugnes