Det handler om «Sommernatt ved fjorden», konserten som Anne Birgitte Bouwhuis Røkke inviterer til for tredje år på rad hjemme på Skatval. På kveldstid lørdag 7. juli er sangere og musikere klare til konsert på hjemgården på Auran.

Opplegget er kjent fra de to tidligere konsertene, men med litt andre aktører til å framføre sangen.

Nye ansikt

Tenoren Torstein Fossmo fra Hommelvik er nærmest for fast inventar å regne, og han blir med også i år. Nye ansikt er derimot sopranen Sigrid Vetleseter Bøe fra Surnadal og den svenske bassen Erik Rosenius fra Stockholm, som til høsten begynner å jobbe på operaen i Berlin.

Sammen med pianisten Brage Einum og vertinnen Anne Birgitte Bouwhuis Røkke skal de «servere svisker og schlägers fra opera og operette, ispedd en sommervise eller to», som hun selv uttrykker det.

Gode venner

– Hvorfor Sommernatt ved fjorden?

– Fordi jeg rett og slett syns det er trivelig! De som jeg har med meg, er venner, folk jeg har møtt i studietiden. Det er trivelig å ta dem med hjem, sier mezzosopranen, som nettopp er ferdig med mastergraden sin, og som nå bruker tiden på «litt sang og litt auditions, småkonserter her og der», ifølge Anne Birgitte Bouwhuis Røkke selv.

Utendørs

Hun har et sterkt ønske om å kunne gjennomføre konserten i friluft. Men været i Trøndelag er som kjent av det lunefulle slaget, så det er også lagt til rette for at publikum og artister kan trekke innendørs om været blir for vått eller for kaldt.

Uansett vær – konsert blir det!