– Vi gikk rett og slett lei. Å skrive tekster til en revy, øve den inn og vise den tar så mye tid og krefter at vi ikke orket mere den gangen, sier pådriver i Skjelstadmarkrevyen, Magnar Børseth.

Gråelva

Men nå har skjelstadmarkingene fått et godt påskudd til å entre senen igjen. Og det skyldes av alle ting, Gråelva.

–For i sommer skal det markeres at den noe rasfarlige vannveien er ferdig sikret mot alt som heter ras og utglidninger. Arbeidet har pågått siden i 1996 og det har kostet omkring hundre millioner å få Gråelva inn på riktig spor, og ikke minst holde seg der.

Ætte behov

Den 22 august skal begivenheten feires i Vårtun og det er her revyen kommer på banen, for ikke å si scenen. Arrangørene vil ha tjue minutter med bygderevy inn i programmet.

Nå er forarbeidet til revyen godt i gang. Det øves tre kvelder i uka, eller etter behov! Det utveksles ideer og det skrives, strykes og gjøres om igjen, og igjen. Det hele foregår med godt humør, mye fliring og mange avsporinger.

– Dette går lett unna fordi vi har det moro, sier Janne Krogstadholm.

Forfattere, idemakere, skuespillere og sene-arbeidere. Fv. Ingrun Solem, Jon Harald Tangstad Hansen, Lillian Krislok, Elise Sørmo Skogan, Vegard Lufall, Thor E. Johansen, Magnar Børseth og Janne Krogstadholm. Foto: Arnulf Gresseth

Kamp om rollen

– Er bøgdadyret i Skjelstadmark verre enn i andre bygder?

–Det er det så visst ikke. Du må huske at bøgdadyret har sine fordeler også, sier Magnar Børseth

– Fordeler?

–Ja, på mange måter er bøgdadyret en slags overkikador. Den følger oss på godt og vondt. Det kan vi ha godt av.

–Hvem får rollen?

–Det var stor kamp om å få rollen, men det ble Vegard Lufall som fikk rollen. Han har kvalifikasjoner som gjør han skikket for rollen.

–Hvilke?

–Han går rett inn i trikoten som hører hovedrollen til, en sjanse vi ikke kunne la gå ifra oss. Ikke alle av oss klarte det Ellers så representerer han det beste i bøgdadyret.

Fem forestillinger

– Kan du fortelle litt mere om forestillingen?

–Nei, det er for tidlig. Men det jeg kan fortelle er at folk får hele fem anledninger til å se revyen vår. Når vi har gjort unna Gråelva-jubileet setter vi opp forestillinger i Vårtun i begynnelsen av september.

– Kan publikum bli uthengt på noen måte?

–Ingen fare. Vi har da folkeskikk! Men vi vil gjerne ha med flere som kan ta en tørn på, eller bak senen. Nå går vi inn i bobla og blir der til vi går på senen 22 august, sier Magnar Børseth.