Magnus har alt på stell til festen

Lørdagens sommerfest på Sveian er i rute. Artistene strømmer på og gjengen i SKA-frika kan by på et variert tilbud av musikk-sjangrer.

Magnus Teigseth Morken i SKA-frika håper mange tar turen til Sveian gård og får med seg Sommerfesten på lørdag.  Foto: Richard Bakken

Kultur

Det er sjette gangen SKA-frika byr opp til sommerfest på heimgården til Magnus Teigseth Morken. I over ei uke har det vært full aktivitet på Sveia gård for å kunne ta imot folk på lørdag.

– Teltene kom opp på onsdag og i år kommer vi til ha to store scener. Derfor er det plass til flere artister. Og vi har program på begge scenene fram til klokka to om natta.

Mange artister

Det har etter hvert blitt en imponerende lang artistliste som spiller på festen.

– Det er musikk i mange sjanger. Alt fra gammeldans til hard rock. Vi har med artister fra de yngste på 10 år til de over 70 år. Monkeywrench er et band fra Orkdal-området, Duoen Magnus og Else, Ylva Kristin, Blackout, The Factory, Martine Kristofa Rygvold, Lundbergz Danseorkester, Gunnhild og Bendik, Fin Gammel Årgang, og Ælgligan er fast inventar på sommerfesten, og de kommer selvfølgelig tilbake igjen i år også, sier Morken.

Sjonglering

– Børre fra Flaks Sjongleringsgruppe og Alvin fra Sirkus Agio kommer for å vise oss et spennende show. Det blir både sjonglering og håndstående, og dette gleder vi oss skikkelig til. Alvin vant drømmestipendet nå i vår, så dette kan ikke bli annet enn et fantastisk innslag på sommerfesten, sier han.

– Hvem er invitert?

– Vi har invitert naboer og venners og venner. Det er en åpen fest og det er ingen som blir nektet. I fjor var det et par hundre gjester i tillegg til alle artistene.

– Servering?

– Vi setter fram varme griller og folk har med den maten og drikken de ønsker. Vi selger kaffe, brus, vafler, kaker og slush.