– Lørdags ettermiddag og i kveld 11. august, blir det både familiekonsert og dansefest, sier vokalist i Jhohans, Roar Nygård.

Han har lang fartstid som sanger og er bandmedlem i Jhohans. Stjørdalsbandet har vært på veien i 32 år og ifølge Nygård prøver de å legge et par spillinger til Stjørdal hvert år.

– Vi spiller mye andre steder enn på Stjørdal, men ønsker å ha noen spillinger her også i løpet av året. Derfor har vi tatt på oss å arrangere dansehelgen på Prestmoen, forklarer Nygård.

Rudberg i form

I fjor kom det 350 danseglade innom lørdagskvelden. Nygård håper at minst like mange skal finne veien i år når Rune Rudberg er trekkplaster.

Rudberg er en garva artist i dansebandverden. Han har vært aktiv musiker i over 40 år og har gitt ut 28 plater. For sju år siden startet han Rune Rudberg band, men han kaller det ikke et comeback. I følge ham selv har han aldri tatt mer enn tre uker fri fra spillinga.

– Det blir non stop dansing fra klokken 20 til klokken 01 på natta. Det vil si at det ikke er pause i musikken. Både Jhohans og Rune Rudberg spiller denne kvelden, så det kommer til å gå i ett. Rune Rudberg har kommet med ny plate og det er er ny giv. Jeg hørte ham i Sel i Gubrandsdalen og det var bra, sier Nygård.

Trylling og lokal musikk

Før det tar av på dansegulvet lørdag kveld blir det familiekonsert fra klokken 15 på Prestmoen kulturpark. Arrangørene har stablet sammen et variert program som byr på både humor, trylling og god musikk fra lokale artister.

Lånke Kor-All synger og elever fra Meråker Kulturskole bidrar på en rekke instrumenter. I tillegg skal flere av Jhohans familiemedlemmer underholde fra scenen. Både Nygårds datter Marthe Nygård og sønnen Lars Christian Nygård er oppvokst med musikk og Lånkerevyen, og skal begge opptre. Det samme skal Hege Trondsetås.

Tryllekunstneren Carrera som er tidligere nordisk mester i magi, skal sørge for et fargerikt og lattervekkende barne- og familieshow. Og det hele skal syes sammen av Christer Nilsen som startet sin revykarriere i «Litj’Lånkerevyen». Han er i dag leder av Lånkerevyen og en fremtredende profil i revygruppen.

Lukket fredag

Tidligere har de hatt åpent arrangement også fredag, men i år blir det ikke slik.

– Denne gangen blir det et lukket arrangement fredags kveld som firmaer har mulighet til å kjøpe seg tilgang til. Her vil det bli musikk fra både trubadur og Jhohans, sier Nygård.