Hele familien Fosmo er involvert i musikalen som forteller historien om soldaten som ble godseier og næringslivs gründer i Hommelvik. Mens ektemann Trond, datteren Ranveig og sønnen Torstein er på scenen som skuespillere i biroller og som selveste Carl Halck, er det mor Randi som holder styr på det aller meste før under og etter øvelsene på Karlslyst gård.

Har kontroll på alt

Randi Hammer Fosmo har, som de andre i familien, vært en del av produksjonen av alle de tre oppsetningene siden urpremieren i 2011. Som inspisient er hun bindeleddet mellom regissør og skuespillere under øvelsene, og den som sørger for at alle er på rett plass til riktig tid.

– Den rollen jeg har i oppsetningen betyr å være den første som kommer og den siste går hjem etter endt økt. Før og under øvelsene er jeg regissørens adjutant. Så snart alt er klart for premiere er regissørens jobb ferdig, og da er det jeg som har ansvaret for at alle er på plass der de skal være og til rett tid, sier hun.

Krevende oppgave

– Det å ha full oversikt hele tiden er en krevende oppgave, sier Hammer Fosmo, som bruker noe av ferien og mange kveldstimer på forberedelser, planlegging og er på plass under hele øvingsperioden før premieren og de fem forestillingene neste uke. Hvor mange timer og dager som går med på frivillige arbeid med Carl Halck har hun litt problemer med å tallfeste.

– Denne uka er jeg på jobb i rådhuset på dagtid, og her på Karlslyst gård hver kveld. Det er vanskelig å tallfeste hvor mange timer som går med. I år er det blitt så mange oppgaver på inspisienten at jeg har fått Maren Hammer Ness med som assistent, sier hun.

Jeg er også med i styret i Karlslyst Musikkteater. Der starter vi møtene med planlegging i januar, og det blir en del møter utover våren, sier Hammer Fosmo.

Viktig for lokalsamfunnet

– I tillegg til skuespillerne og musikerne er det rundt og bak scenen rundt 120 frivillige i sving for å legge alt til rette slik at publikum skal få en best mulig opplevelse. Uten mange positive frivillige som er villige til å bruke store deler av sommeren hadde det ikke vært mulig å sette opp en så stor forestilling, sier Hammer Fosmo.

– Hva betyr forestillingen for Hommelvik og Malvik?

– Carl Halck er veldig viktig for lokalsamfunnet. Det at så mange møtes kveld eller kveld og i helgene skaper samhold og fellesskap blant alle som er involvert. Her er det mange som har vært med på alle de fire oppsetningene. Mange familier er her med både foreldre og barn. Forestillingen om gründeren som skapte bedrifter og mange arbeidsplasser her i Hommelvik viser en viktig del av lokalhistorien. Selv om det til slutt gikk galt for Halck er det en viktig del av lokalhistorien som formidles gjennom musikalen, sier hun.