Kulturskolerektor Karsten Selseth Landrø og operasjef Randi Spets inngår et nytt og spennende samarbeid. Sammen skal de sette opp åtte forestillinger av «Sound of Music» med premiere den 6. mars.

– Kulturskolen i Stjørdal fyller 40 år til neste år. Derfor passer det midt i blinken for oss å få til et samarbeid med Opera Trøndelag om å sette opp musikalen «Sound of Music» i Kimen kulturhus. Musikkteater og opera favner om mye av det vi driver med i kulturskolen. Både sang, musikk, dans og drama, sier Karsten Selseth Landrø.

Tok kontakt

– Helt siden jeg startet som kulturskolerektor har jeg ønsket å ha en tett dialog med det profesjonelle kulturmiljøet i byen. Når vi er så heldige å ha et profesjonelt operaselskap i byen vår, synes jeg det var helt naturlig å ta kontakt med dem for å høre om muligheten for et samarbeid om en oppsetning til neste år. Særlig i og med at flere av elevene våre også er elever ved operaskolen, og at flere av lærerne våre ofte er med som utøvende musikere og dansere i operaens produksjoner.

Det er Opera Trøndelag som har det kunstneriske ansvaret for oppsetningen.

– Kulturskolen har mange elever. Det er vel ikke plass til alle i en sånn produksjon?

– Nei, det sier seg selv. Men selv om alle ikke får være med, vil det være muligheter for mye læring uansett. Bare det at noen av våre elever kan bli med på noen øvelser med dirigent Torodd Wigum vil kunne være til stor inspirasjon.

– Det er også en del solistroller for barn i oppsetningen. Her vil det bli arrangert prøvesang. Det kan være en påkjenning for barn og ungdom å være med på audition, men det er læring i det også. Dette er en profesjonell forestilling, så her skal det være kvalitet i alle ledd. De som plukkes ut til å være med, blir med for at de er gode nok, sier Landrø.

Fra opera til musikal

Etter tre år med operaoppsetninger i Kimen er det nå klart for musikal i regi av Opera Trøndelag.

– Selv om vi er en distriktsopera må vi ikke bare sette opp opera. Vi er like mye et musikkteater. Med denne oppsetningen får vi et vidt spekter av sangere i ulike aldre, og en mulighet til å gi jobb og roller til mange lokale sangere, som er en del av målsettingen vår som operaselskap, sier operasjef Randi Spets.

– Og så har dere fått i stand et samarbeid med kulturskolen?

– Det er veldig flott. Vi jobber nå med formen for samarbeidet og hvordan kulturskoleelevene skal inkluderes i hele produksjonen. Jeg synes det er fint at to av byens store kulturbedrifter finner sammen og samarbeider.

Tre roller klare

Tre av de kvinnelige hovedrollene til «Sound of Music» er allerede besatt.

– Hovedrollen som Maria er det Sunniva Unsgård som bekler. Vi har også fått med oss Runa Hestad Jenssen i rollen som Baronesse Elsa Schraeder og Nina Sætherhaug i rollen som Abbedissen som blant annet synger «Climb evry mountain». De andre rollene har vi følere ute på, sier Randi Spets.