Revygjengen i Lånke legger press på seg selv

Premieren på «Nånn må gå» nærmer seg.

Denne gjengen er godt i gang med øvingene til høstens premiere. Fra venstre: Christer Nilsen, May Kristin Berg, Anne Berit Sivertsen, Marthe Nygård, Ingvild Skjelstadås og Malin Bremseth.   Foto: Lars Sørnes

Kultur

De har hatt suksess år etter år og har tatt med seg mange priser og gode ord. Lånkerevyen er nødt til å innfri også i fortsettelsen.

– Det er fortsatt artig å holde på, og det gir energi. Det blir mer og mer en livsstil til alle oss som holder på, og det er ingen hobby lenger. Det tror jeg også er én av grunnene til at det har gått så bra, sier leder i Lånkerevyen, Christer Nilsen.

– Folk forventer mye

Høstens revy har navnet «Nånn må gå», og øvingene på Trudvang er godt i gang. Lånkerevyen har så langt hatt et hektisk år og kan blant annet se tilbake på fire fulle forestillinger i Olavshallen i april, stor suksess med LitjLånkerevyen og fire priser under Humorfestivalen i Hemne.

Nå handler det om å følge opp suksessen.

– Vi legger press på oss selv når vi får priser av ulike slag, og det presset merker vi. Folk forventer mye. Det handler om å innfri hvert år, og vi vet jo ikke hvor lenge suksessen varer. Samtidig gir det oss mye inspirasjon at folk legger merke til oss, og det er en bekreftelse på at det vi holder på med er riktig, forteller Nilsen.

Tittelen på høstens revy, «Nånn må gå», forklarer han på følgende måte:

Godt i rute

– Det har jo blitt litt sånn. På den ene siden må noen gå hvis de ikke har gjort jobben sin skikkelig eller har tabbet seg ut, og jeg kan nevne Kåre Ingebrigtsen og Per Sandberg som eksempler. På den andre siden har det vært slik at folk må ut i mårka å gå med denne turapp-en, og de tar selfier på fjelltopper og viser seg fram, sier Nilsen.

– Blir det et lokalt preg på revyen?

– Vi ser at flere og flere folk utenfra kommer og ser på oss, og vi må passe oss slik at det ikke blir for lokalt. Men selvfølgelig vil det være noe veldig lokalt også.

Saken fortsetter under bildet.

Instruktør Erlend Engan (t.v.), Christer Nilsen og Tomas Woldseth er i rute til årets oppsettinger.  Foto: Lars Sørnes

 

Revysjefen opplyser at de er overraskende gode i rute til premieren 6. oktober.

– Alt av tekster er så godt som ferdigskrevet. Men det kommer alltid inn nye ting mot slutten. Vi improviserer og leker oss med tekstene, sier Christer Nilsen.

Det blir åtte forestillinger totalt, og Nilsen anslår at det vil være rundt 20 nummer fra scenen.

Billettsalg

Forhåndssalget av billetter starter mandag 10. september.

– Dette er for grupper over seks personer. Det ordinære billettsalget starter mandag 17. september, sier Christer Nilsen.