Ole Vig-prisen til Sigrun Loe Sparboe

Hun får prisen for sitt store musikalske engasjement for gammel og ung i Harstad.

Sigrun Loe Sparboe er tildelt Ole Vig-prisen for 2018. Prisen blir delt ut under ett arrangement i Kimen 29. november. 

Leo Ajkic ble tildelt Ole Vig-prisen i 2017. 

Kultur

Styret i Ole Vig-fondet har bestemt at årets Ole Vig-pris går til Sigrun Loe Sparboe fra Harstad. I pressemeldingen som er sendt ut skriver styret at det er hennes innsats for kulturlivet i Harstad som er årsaken til at hun er årets vinner.

Begrunnelsen er som følger:

«Sigrun Loe Sparboe får Ole Vig-prisen 2018 for sin rolle som utøvande musiker og som aktiv i kulturarbeidet i Harstad. Sparboe omtalas som ein bauta i kulturmiljøet i Harstad. Ho samarbeider like positivt med både profesjonelle som med amatørar, til dømes i Fiskarkona, ein lokal musikal der ho komponerte noko av musikken i tillegg til å delta i framføringa. Hennar tekstar er djupe og når inn i sjela til menneske, bygd på kvardagsrefleksjonar og personlege opplevingar.

Ho har gitt ut to soloalbum og tre album med Sigrun&The Kitchen Band. For komiteen er det særs positivt at ho no gjev ut kvalitetsmusikk på norsk og sin eigen dialekt. Prisvinnaren har uttalt at musikk har stor kraft og gjer godt for dei fleste, blant anna held ho konsertar på sjukeheimar og i bufellesskap – for menneske som ikkje så lett kjem seg på konsertar.»

Deles ut i Kimen

Et diplom og Ole Vig-prisen på 10.000 kroner blir delt ut til Sparboe i Kimen kulturhus torsdag 29. november under et storslått arrangement der kommunens kulturpris, miljøpris og eldrepris skal deles ut.

Tidligere vinnere av prisen er:

2017 – Leo Ajkic

2016 – Agnete Kristin Johnsen

2015 – Helene Storstrøm Auset

2014 – Endre Skjåk

2013 – Gjermund Larsen

2012 – Cecilia Dinardi

2011 – Ingrid Storholmen

2010 – Håvard Kalseth

I Ole Vigs ånd

Ole Vig-prisen skal gå til en ungdom mellom 20 og 35 år som har gjort en særdeles stor kulturell innsats i Ole Vig sin ånd. Det gjelder ungdommer fra heie landet uten hensyn til politisk standpunkt. Ein Ole Vig-prisvinner må ha gjort mer enn vanlig god innsats innenfor folkeopplysningsarbeid, kunst eller kulturarbeid.

Ole Vig-fondet har et styre med representanter fra Utdanningsforbundet, Stjørdal kommune, Noregs Ungdomslag og Inntrøndelag Ungdomssamlag.