Ole Børud fra Stjernekamp kommer til Kimen

– Kimens storsal blir omgjort til en gedigen klubbscene.

Ole Børud kommer til Kimen 21. mars.   Foto: Christoffer Krook

Kultur

Ole Børud var for mange et ukjent navn inntil han dukket opp i TV-ruten i beste sendetid på NRKs Stjernekamp. I mars kommer han til Kimen.

Ole, som er onkel til fjorårets Stjernekamp-deltaker Lisa Børud, har lenge vært en dypt respektert musiker i det profesjonelle Musikk-Norge, opplyser Ole Ivar Teigen.

Personlig favoritt

Produsent ved Kimen er storfornøyd med å ha booket det som kan vise seg å være vinneren av hele Stjernekamp.

– Børud har lenge vært en favoritt hos meg i flere år. Han er en fantastisk musiker og person, sier Teigen.

Han beskriver musikken til Ole Børud som velsmurt funky, hvor tankten fort går mot artister som Prince og Lenny Kravitz.

– Sannsynlig vinner

– Kimens storsal blir omgjort til en gedigen klubbscene, og vi garanterer en heftig aften med noen av Norges beste musikere. Ole Børud stiller med et kraftfullt 8-mannsband inkludert en blåserekke. At Ole har gjort det godt i Stjernekamp er ingen overraskelse og oddsen for at han går hele veien inn, er meget sannsynlig, sier Teigen.

41 år gamle Ole Arnold Børud er en norsk låtskriver, sanger og musiker.

Han er sønn av Arnold Børud og var i barne- og ungdomsårene en populær og bereist barne- og familieartist i det kristne musikkmiljøet med familiegruppene Børudgjengen og senere Arnold B Family.

Metal

I 1990-årene var Børud medlem av metal-bandene Schaliach og Extol. Han var med på flere plateinnspillinger og turneer med sistnevnte, før han i 2004 la metal-musikken på hylla for å søke tilbake til sine musikalske røtter i soul- og funkpreget pop.