Se livestream fra KeyLAN i Kimen!

Datapartyet KeyLAN er godt i gang i storsalen.
Kultur

Det var yrende liv i storsalen i Kimen kulturhus hvor spillerne hadde fått opp pc-utstyret, stablet brustårn og bunkret mat og godis tirsdag formiddag.

Bord og stoler er på plass, storskjerm, bordtenninsbord og diverse fasiliteter. Det er lagt opp til ulike konkurranser som går dag og natt. På dagtid er LANET åpent for publikum.

Det er 168 plasser på høstlandet i Kimen i år, 1 Gb/s Nettlinje og over 15.000 kroner i premiepotten.

– Det har vært hektiske dager i innspurten, forteller Gunnar Hegstad ved Carbon fritidsklubb. Han har overblikket, selv om det stort sett er ungdom selv som arrangerer.

Saken fortsetter under bildet.

Martin Skaanes, Sindre Skaanes og Kim André Rørvik har kommet helt fra Verdal og Inderøy for å være med på KeyLAN.  Foto: Line mette Finnøy

 

Konkurranser

– Vi har hatt en del konkurranser og compoer som Mario Kart og Overwatch i løpet av natt til onsdag. Folk samler seg rundt for å se på, i tillegg til at vi har livestream hvor en del folk er innom i løpet av dagene under LANet, sier Silje Marie Vist i arrangementkomiteen.

Hun nevner også ping pong-turneringen som gikk av stabelen onsdag morgen. Dette for at folk skal få litt avbrekk fra spillingen forn skjermene.

– Noen begynner selvfølgelig å bli litt slitne. Det er en del som ikke har sovet ennå og som begynner å bli ganske så trøtt. Men de som har sovet er selvfølgelig veldig opplagt og klar for nye spill med kompisene sine, sier Vist.

– Spent

Noen som hadde det travelt var crewet i inngangsdøra. De tok imot godt over 160 gamere iløpet av formiddagen. Mange av ungdommene hadde med seg foreldre og andre som hjalp til med å bære utstyr.

– Jeg er litt spent. Det er første gang jeg sender noen hit, men jeg har hørt mye bra om det, sier Elisabeth Johnsen.

– Vi har vært og handlet godis på tilbud på Spar, legger hun med hendene fulle.

– Dere har med pute?

– Ja, puta er med.  Jeg skal bare hjelpe til og bære inn, så drar jeg hjem og maler hus, sier Johnsen med datteren Trine Alice (15) og sønnen Truls (17) på KeyLAN. 

Live fra KeyLAN her

Trine Alice Johansen blir tatt imot av (f.v.) Benjamin Kristiansen, Maja Bednarska, Maren Scheifloe. Elisabeth Johnsen (mor) hjelper til med å bære inn pute, godispose og utstyr.   Foto: Line Mette Finnøy

 

F.v. Emil Berg, Tor Steinar Brites, Bendik Heia og Oskar Hoven forteller at de er en gjeng på tilsammen åtte stykker på KeyLAN. 

F.v. Vebjørn Vonka, Kasper Teigen og Odin Craig Furunes streamer, slik at man kan gå inn og følge med på Twitch-tv.