– Jeg så ikke denne komme

Christer Nilsen tror han sitter trygt som leder for Lånkerevyen en stund til fremover etter dette.

Lånkerevyen, som spiller for fulle hus på Trudvang, kan nå også juble for å ha blitt tildelt årets kulturpris.   Foto: Einar Hugnes

Jeg håper at alle som har vært innom Lånkerevyen siden starten i 1982 tar til seg en bit av denne prisen.Christer Nilsen

Kultur

– Årets revy heter «Noen må gå», men nå skjer det så mye positivt rundt Lånkerevyen, at jeg tror ikke jeg blir kastet som leder riktig ennå, sier en fornøyd Christer Nilsen etter å ha mottatt beskjeden om at revygruppa har fått Stjørdal kommunes kulturpris for 2018.

Målløs

Den ellers så rappkjefta og taleføre lånkbyggen ble målløs da han fikk den overraskende beskjeden om pristildelingen.

– Det er sjelden jeg mister mål og mæle, men da Tommy Reinås ringte og informerte om at vi er tildelt kulturprisen, må jeg si at jeg ble stum. Jeg visste jo at det blir delt ut en kulturpris i disse dager, men det var ikke i tankene mine at vi skulle få den.

Revygjengen i Lånke fikk også kulturpris i 2013. Den gangen var det for arbeidet med Litj'Lånkerevyen.

– Hva betyr det for Lånkerevyen å få tildelt denne prisen?

– Dette er en pris som viser at vi blir lagt merke til og at det vi gjør betyr noe for folk. Det har det gjort gjennom mange år, og jeg håper at alle som har vært innom Lånkerevyen siden starten i 1982 tar til seg en bit av denne prisen. Til sammen har det vært mange ulike aktører på scenen, og enda flere utenfor scenen, som har bidratt til at Lånkerevyen er der vi er i dag, sier Nilsen.

– Rett side av elva

Også kommunens Miljøpris går til en lånkbygg denne gangen.

– Det er veldig gledelig at miljøprisen går til Rune Sagen. Den jobben han har gjort for å rydde strendene i kommunen er enorm, og prisen er vel fortjent. Og så er det jo kjekt at begge prisene havner på rett side av elva i år, sier Chriister Nilsen.