Holder konsert på hjemmebane

Spellemannsprisvinner Bjørn Marius Hegge kommer endelig til Kimen kulturhus.

Bjørn Marius Hegge fra Elvran vant spellemannprisen i klassen jazz i vår. Nå skal han holde konsert i Kimen kulturhus.   Foto: Lars Sørnes

Kultur

– Vi beklager forsinkelsen, men Hegges timeplan har vært rimelig tettpakket etter at han tidligere i år tok hjem den gjeve spellemannsprisen. Men nå er det endelig klart for konsert på hjemmebane i Kimen kulturhus, sier markedsansvarlig Lene Fjellstad.

Skrevet nytt verk

Konserten finner sted torsdag 22. november i Vektersalen.

Bjørn Marius Hegge fra Elvran fikk spellemannsprisen i klassen jazz i år for plata si «Vi är ledsna men du får inte längre vara barn». Nå har han skrevet et helt nytt verk. Det er en konfirmasjonsgave til en nær venn som heter Iver – verket har derfor fått tittelen «Til Iver».

Med seg på laget har han også stjørdalingen Simon Olderskog Albertsen. Både Hegge og Albertsen var elever ved musikklinja på Ole Vig Videregående skole.

Bassist og komponist Bjørn Marius Hegge har fått frie tøyler på konsertserien «Blanke Ark» og satt sammen et nydelig nytt band bestående av Alf Hulbækmo, Eirik Hegdal, Anja Lauvdal, Simon Olderskog Albertsen og Siril Malmedal Hauge.

Jazzete

– De er noen av de fremste jazzmusikerne Norge har å by på i dag. Dette blir kammermusikalsk, jazzete, finurlig og vakkert med tekster og melodier som utfordrer, sier Lene Fjellstad.