Nå vil koret lage musikkvideo

Kor Bonitas har nylig vært i studio og spilt inn to selvkomponerte låter. Nå ønsker de å spille inn en musikkvideo.

Koret har vært i fritidsklubben Carbon for å spille inn. 

Kultur

– Jeg håper det blir en hit, sier Lena Heggli, spøkefullt.

Hun har sammen med de rundt ti andre medlemmene i Kor Bonitas bidratt med å skrive tekster til de to sangene som de har vært i Carbon sitt lydstudio for å spille inn.

– Å være med på dette har vært spennende. Hvis vi får til å spille inn en musikkvideo, må jeg bare være med, sier hun.

Ulik bakgrunn

Bonitas er en møteplass for mennesker som ønsker å ha et samvær med andre. Mange av dem er sårbare og har ulike utfordringer å hanskes med. Derfor betyr det mye å lykkes og å være sammen med andre om å få utrettet små og store oppgaver gjennom de ulike aktivitetene Bonitas tilbyr.

– Jeg har vært med i koret i to år, og det sosiale er minst like viktig som å spille inn sangene i et lydstudio. Vi blir som en familie og ser frem til å møtes på korøvelser hver torsdag, forteller Heggli.

Verdien med å være en del av Bonitas kan derfor ikke overvurderes for brukerne.

– Når man sliter litt selv, er det godt å komme hit å få støtte fra de andre. Vi drar hverandre opp av gjørma, sier hun.

Prosessen viktig

Steinar Teigen er sammen med Kay Jonny Kristiansen leder for koret, og han fremhever innsatsen til kormedlemmene.

– Alle har bidratt med å utvikle sangen, enten i form av tekster eller ideer til hva sangen skal inneholde. For oss er prosessen minst like viktig som resultatet, sier Teigen.

To sanger er hittil blitt spilt. Den ene en lavmælt ballade som har fått navnet ”Vennskap”, et nøkkelord for alle mennesker uansett om man sliter eller ei.

Rocka låt

Den andre er en mer rocka sang som har fått tittelen ”Hard as a Stone”, og handler om mennesker med et tøft ytre som når man blir kjent med dem har en mykere side å fremvise.

–Vi har lyst til å lage en musikkvideo av en av sangene, gjerne i samarbeid med Ole Vig videregående skole. Da kan det hende den havner på youtube, sier Teigen.

Nå står julehøytiden for tur, og det betyr at repertoaret på øvelsene bærer preg av det.

– Akkurat nå holder vi på å øve inn julesanger som vi skal fremføre på bosentrene i desember. Det har vi gjort de siste tre årene.