Siste juleloppis for Midtsand vel

Setter strek for tolv år med loppemarked.

Tor Morten Solem og Randi Breset hadde ansvar for kassen. Foto: Julian Lund Sæthre 

Kultur

Denne helgen hadde Midtsand vel sin populære juleloppis. Selv om juleloppisen er en stor attraksjon hvert år er dette siste året det arrangeres forteller loppesjef Maj Røkke Huber.

– Midtsand vel har drevet med forskjellige loppemarked i tolv år til inntekt for grendahuset. Men nå har huset blitt så fint at vi ikke trenger å holde på med det lenger. Så da får vi finne på noe annet.

Martin Sjøtrø lagde julestemning på loppisen med kjente julesanger spilt på trekkspill. Foto: Julian Lund Sæthre  

 

Juleloppisen har blitt arrangert tre år på rad.

– Vi skal ha ett siste stort loppemarked i april, forteller Maj.

Det at dette var den siste juleloppisen satte derimot ingen demper på stemningen. Mange folk kom innom Midtsand grendahus i løpet av helgen, og de fleste dro derfra med ny julepynt, lysestaker, duker eller vintersportsutstyr.

– Jeg synes det har vært kjempemye folk her. Det har kommet folk hele tiden. Det er mye bedre i år enn det har vært før. Og alle som er her plukker med seg noe.

Jenny Slind hadde ansvar for salget av duker og gardiner, noe som var blant det mest populære på juleloppisen. Foto: Julian Lund Sæthre 

 

Hun forteller at det var duker og gardiner det ble solgt mest av. Mange benyttet seg også av muligheten til å finne julegaver.

– Vi har hatt en pakkedisk i kjelleren der folk kan pakke inn gaver. Vi har hatt det før, men vi var kanskje litt flinkere til å reklamere for det i år. Det er mange som har benyttet seg av det.

Mange tok også en tur innom kafeen i teltet utenfor, og slo av en prat. Inne i grendahuset kunne man også få høre Martin Sjøtrø spille kjente julesanger på trekkspill.

Selv om juleloppisen er en stor attraksjon hvert år er dette siste året det arrangeres forteller loppesjef Maj Røkke Huber. Foto: Julian Lund Sæthre 

Fra venstre: Hilde Høvik, Birgit Reberg Skei og Brit Bjerkan stoppet for en kaffe i kafeen Foto: Julian Lund Sæthre