Sparker i gang nytt kulturhjørne

Åpningsfest med SKA-frika når Søndre Kulturhjørne åpner dørene.

Terje Craig er en av initiativtakerne bak det nye Stjørdal kulturhjørne. I de gamle lokalene til Sakshaug sport har bandet SKAfrika fått æren av å åpne kulturscenen.  Foto: Privat

Kultur

– Torsdag kveld ønsker vi folk velkommen. Vi skal også feire oss selv som har stått på og jobbet fram mot dette, sier Terje Craig.

Han er av initiativtakerne i gjengen som har jobbet for å få til en ny kulturscene i Stjørdal. I de gamle lokalene til Sakshaug sport har de laget barområde og scene, og torsdag selger de 80 billetter til konsert med SKA-frika.

Samarbeider med bluesen

– Vi har ikke helt funnet ut hvor mange folk vi har plass til. Det får vi sjekket ut nå, sier Craig.

Gjengen bak Søndre Kulturhjørne har spyttet inn noen kroner hver som aksjonærer, og det er Aud Ravlo Sakshaug som er daglig leder og styreleder. Konseptet drives på dugnad.

– Vi kommer til å ha permanent lydanlegg her og vil blant annet samarbeide med Blues in Hell som ønsker å ha arrangementer også når det ikke er festival. Mange av pub-ene i Stjørdal har små og trange spilleforhold, og på Kimen er inngangsbilletten ofte litt høyere enn den vil være hos oss. I tillegg har vi et godt samarbed med Velga som driver Daba i samme hus, så vi har ikke alle mulige konsepter på plass, men vi starter forsiktig og ser hvor vi havner, sier Craig.

Quizkvelder

I utgangspunktet vil de holde åpent hver torsdag og en til to lørdager i måneden.

Lengre ut i desember kommer Bjarne Håkon Hansen og Marvin Wiseth for å snakke om den nye boka, og Craig lover også at det blir quizkvelder i lokalene.