Lager julestemning på Karlslyst Gård

Denne helga er det klart for både julespill og julemesse.

Det inviteres til julespill og julemesse på Karlslyst Gård i Hommelvik i helga. 

Kultur

– Jeg gleder meg veldig til forestillingen og julefesten denne helgen. Generalprøvene har gått bra og jeg er veldig stolt over de dyktige skuespillerne, sangerne og musikantene som vi har med oss på scenen, sier Agnes Johanne Omenås i Hommelvik juniorkorps.

Julespillet «Førjulsfest i fjøset» har tre forestillinger lørdag og søndag. Mens musikkteateret spiller, arrangerer juniorkorpset også julemesse på Karlslyst Gård. Teksten er skrevet av Rakel Sivertsen, mens Hommelvik juniorkorps også denne gang har regi.

Forestilling og julemesse

– Forestillingen handler om hvordan julenissen nekter å stå opp ettersom alt har blitt mer moderne. Ting er ikke som de var før. Og for at det skal bli jul, må nissen stå opp. Forestillingen skjer i fjøset, et ganske unikt konsertlokale, vil jeg si, forteller Omenås.

Julemessa foregår i de andre husene, for 15. året på rad.

– Alt skjer på tunet til Kari Saxevik og Tore Hammer på Karlslyst Gård. På tunet blir det blant annet bålkaffe, salg, samt aktiviteter for barna. Kanin har de også, sier Omenås.

Avsluttes med fakkeltog

– Dette betyr mye for samholdet i vårt lag. Det er viktig å ivareta tradisjoner. Alt er klappet og klart for forventningsfulle unger og voksne til lørdag. Dette blir koselig, sier Omenås.

Det hele avsluttes med fakkeltog etter den siste forestillingen på søndag. Fakkeltoget går fra Karlslyst Gård til torget i Hommelvik hvor kommunens julegrantre vil bli tent.

– Vi selger billetter fra internett, men også på gården. Det er utrolig hvor mange en låve kan romme og det skal bli plass til alle, forsikrer Omenås.