Gamernes «Kamp mot kreft»:

Fikk inn 83.000 kroner på 48 timer

Streamer på nytt denne helga for å nå målet på 110.000 kroner til Kreftforeningen.

John Freddy Jakobsen engasjerte seg i kreftsaken etter at han mistet begge foreldrene i kreft.   Foto: Line Mette Finnøy

Kultur

Youtuber John Freddy «Naireks» Jakobsen i Malvik og 10–12 medhjelpere streamet 48 timer på Twitch-streamen «Naireks» sist helg. Seere fra hele landet kunne følge med på spill og underholdning, og donere til saken.

– Føles som en seier

– Det er egentlig ikke verst det vi oppnådde, for det skjedde så mye annet. Det var Black Friday og Gamer.no kjørte en Black Friday-stream som hadde 2.500 seere. Det er nesten 99 prosent av målgruppa der ute. Vi hadde 200–300 seere og nådde 83.000 kroner. Det føles som en seier, sier Jakobsen.

Han er fornøyd med summen men oppsatt på å nå målet. Derfor har han bestemt seg for å streame 24 timer til denne helga, for å se om de kan få inn resten.

Ny stream i helga

Naireks inviterer til «La oss spille dataspill», som blir en 24 timers stream med spilling han tenker å kommentere selv.

– Det er en del andre moderatorer rundt omkring i landet som støtter opp. De har sagt at hvis de får inn penger på sine streamer, så vil de gi pengene til aksjonen, forteller Naireks som håper på en del seere og givere.

– Vi fant på mye og det skjedde mye morsomt forrige helg, forteller Jakobsen.

Snøbading og chillispising

På milepælen 40.000 kroner gjennomførte de snøbading. Noe som ikke viste seg så lett, da det var veldig lite snø omkring der Naireks bor på Malvik. En del av teamet dro da til Granåsen klokka ett om natta for å gjennomføre. Det var også lagt inn en «chillichallenge», besøk på spillkafeen Work-Work i Trondeim og stunttur til sentrum for innsamlingsaksjonen i ført kjoler med mer.

– Jeg er veldig fornøyd med avviklingen, sier John Freddy Jakobsen.


John Freddy «gamer» for livet

Youtuberen John Freddy Jakobsen og gaming-venner har samlet inn over 213.000 kroner til kreftsaken.