– Fint å se hvor artig de har det

Nesten 40 barn fra SFO var med under årets julespill på Vikhammer.
Kultur

Søndag kunne Vikhamar og Saksvik skolekorps presentere det splitter nye julespillet “Barna i julehuset” i Ytre Malvik samfunnshus. Med to bortimot fullsatte forestillinger kunne korpsleder Charlotte Wulff si seg godt fornøyd halvveis inn i den andre forestillingen.

– Jeg synes dette ble kjempefint, og det er å fint å se hvor fornøyde ungene er og hvor artig de har det, sier korpslederen.

Årets utgave av julespillet var det trettende i rekken. Arrangementet har tidligere vært i samarbeid med seniorene i Malvik musikkorps. I år hadde korpset invitert Vikhammer SFO inn som ny samarbeidspartner da voksenkorpset hadde andre planer.

Kun barn på scenen

– Vi ville finne på noe annet uten at vi ønsket å starte helt fra bunnen igjen. Vi hadde et medlemsmøte og spurte hva medlemmene ønsket, og de var veldig tydelig på at julespill er en stor del av motivasjonen deres. Vi snakket med SFO som hadde den kulturelle skolesekken, så da fant vi ut at vi skulle gjøre noe sammen, utdyper Wulff.

Nytt av året er at forestillingen ikke innehar voksenroller.

– Ungene er veldig drevne og vokser med rollene så jeg har ikke vært nervøs av den grunn, smiler Wulff. Hun håper samarbeidet vil gi ringvirkninger.

– Vi håper det kan styrke rekrutteringen og samarbeidet mellom skolen og korpset på sikt.

Må ta ansvar

Sverre Vikhammermo sto i år for regien av julespillet for tredje år på rad. Han er godt fornøyd med årets utgave.

– Det positive med dette er at ungene og ungdommene må ta litt mer ansvar selv for hele forestillinga. Sånn sett har det vært veldig ok. Og noen av ungdommene i skolekorpset har hatt noe regi og vært og hjulpet til i SFO-tida, poengterer han.

Veldig gøy

Eva Johannesen (13) og Frida Wulff Haustveit (13) er to av “nestorene” i juniorkorpset som i år har vært med å ta ekstra ansvar for å få det hele i havn.

– Det har vært veldig gøy. Vi har blant annet vært med å instruere SFO i alle dansene, og de har vært veldig flinke og fulgt med, forteller Eva. De to bekler rollene som Piffi og Fiffi for tredje gang.

– Litt mer utrygt uten voksne på scenen?

– Det er egentlig ikke så veldig annerledes. Vi er så store nå at det har ikke å veldig mye å si egentlig, mener Frida.

Forviklinger

Barna i julehuset bygger på tidligere års oppsetninger og årets utgave ble fremført av ikke mindre enn imponerende 37 SFO-barn i lystig samspill med korpsmedlemmene fra Ytre Malvik. Frøken Anti-jul (Vilde F. Westby) har kommet for å passe på de fire barna i julehuset;  Julie (Eivor Aarnseth), Juliane( Thea Herje), Fiffi og Piffi. Hun skaper, som navnet bærer bud om, krøll og forviklinger i julehuset Det hele ender likevel som seg hør og bør et julespill godt, og det hele kulminerer i et fartsfylt og sprudlende avslutningsnummer.

Stødig

Flott innsats av de minste på scenen i en forestilling anført av drevne hovedrolleinnehavere som fremsto trygge og lekne på scenen. Gode musikalske innslag med gode vokalprestasjoner fra flere, deriblant Vilde F. Westby og Eivor Aarnesth, for å trekke frem noen. Et stødig korps bestående av de eldste medlemmene og for anledningen forsterket med elever fra musikklinja ved Ole Vig videregående skole, sørget for det instrumentale under ledelse av Finn Magnus Hjelland.     

37 barn fra Vikhammer SFO satte sitt klare preg på forestillingen.  Foto: May E. Lund