Klar for å dele ut minnepris

For 18. gang skal det deles ut Odd Håves minnepris i Hegra kirke. Men Jon Anders Myrvang vil ikke røpe hvem vinneren er.

Odd Håves minnepris deles ut under Hegra Hornmusikklags julekonsert i Hegra kirke. 

Kultur

– Kandidaten er klar, og søndag 16. desember blir det utdeling av Odd Håves minnepris i Hegra kirke i forbindelse med julekonserten til Hegra Hornmusikklag, sier Myrvang som er leder i styret av minnefondet.

Fjorårets vinner

Prisen er på 25.000 kroner og ble første gang delt ut i 2001. Da var det sangeren Roar Nygård fra Lånke som fikk prisen. I fjor var det den unge tromeptisten Ole Martin Rossvold Haugen, som fikk prisen. Han er i dag elev ved Birka folkehøgskole i Østersund.

Haugen skal i tradisjon tro spille under konserten i Hegra kirke.

– Det er tradisjon for at fjorårets prisvinner kvitterer for prisen, og det skjer også i år under konserten i Hegra kirke. Da spiller han to nummer sammen med oss i Autum leaves, «Romjulsdrøm» og « The Christmas song», sier Jon Anders Myrvang.

Begavelse

Myrvang som var spillkompis med Odd Håve gjennom mange år, sier at minnefondets opphavsmann, Odd Håve, var en musikalsk begavelse.

– Han var en stor musiker, absolutt en av de sjeldene. Han var ansatt som maler i Stjørdal kommune og sa at han gledet seg til pensjonisttida. Han ville gå av på 62 år for å holde på med musikk hele tiden, sier Myrvang.

Han sier at Håve hadde evner både som kunstmaler, lyriker, skribent og et livslangt engasjement innen samfunnsliv og politikk.

– Mange vil nok mene han hadde fortjent en større berømmelse, og burde fått engasjementer i nasjonal og internasjonal sammenheng. Men han hadde ikke de spisse albuene, sier Myrvang.