Julekonsert med Skatval hornmusikklag:

Solistene bidro til en stor konsertopplevelse

Skatval Hornmusikklag  sin tradisjonsrike julekonsert i Skatval kirke lørdag kveld ble en stor opplevelse for de mange som fylte kirkerommet.

Nils Nygaard fra korpset fikk vist seg fram som solist på klarinett i melodien ”Fordi eg elskar deg”.  Foto: Einar Hugnes

Kultur

Skatvals egen Kine Sandtrø og Torstein Fosmo fra Hommelvik var årets sangsolister da Skatval Hornmusikklag bød på sin tradisjonsrike julekonsert. Hver for seg og sammen fikk cd vist at de er både dyktige og flotte sangere med både klangfulle og sterke stemmer.

- Det er godt å komme hjem til jul og sine egne. Hun er halvveis i treårsløpet på utdanninga ved Operahögskolan i Stockholm. Men, det er her på Skatval jeg hører hjemme, sa Kine Sandtrø.

Allerede i åpningsnummeret ”Oh Come All Ye Faithful” fikk vi høre Kines vakre stemme, i samspill med korpset og organist Bjørn Vevang.

Kine Sandtrø og Torstein Fosmo bidro både sammen og hver for seg i mange av numrene under julekonserten med Skatval Hornmusikklag, her under framføringa av den sterke ”The Prayer”.  Foto: Einar Hugnes

 

Fosmo fulgte opp med en vakker versjon av ”Have Yourself a Merry Littel Christmas”.

Sterkt sammen

De to sangsolistene fikk vist seg fram i flere nummer, både alene og sammen. Særlig da de sammen sang ”Duetto buffo di due Gatti”, en sang mellom en hunnkatt og en hannkatt der tekstens stort seg gikk på mjau, fikk vi også sett hvor dyktige de to er på å opptre.

Ekstra sterkt ble det de de sammen framførte ”The Prayer”. Da nærmest dirret det i lufta i kirkerommet, og publikum svarte med langvarig applaus da sangen var over.

Da hadde vi også fått høre Kine og Torstein i to sterke og velkjente julesanger. Kine bidro med stemning så det holdt i ”Det lyser i stille grender”, mens Torstein framførte en versjon av ”O Helga Natt” som ble av det store slaget!

Dyktige musikere

Skatval Hornmusikklag under sin dirigent Geir Ulseth skal ha ros for at de sammen bidro med mange kjente, og noen mer ukjente, julesanger og melodier, dyktig framført av et korps i storform og som bare blir bedre år for år.

En av korpsets egne medlemmer, Nils Nygaard, fikk vist seg fram som solist på klarinett i melodien ”Fordi eg elskar deg”.

Verdt å nevne var også organist Bjørn Vevang sin innsats på de tre første melodiene, før han måtte dra. Han ble presentert som en av Norges aller fremste organister. Det fikk vi høre da  han alene spilte ”Menuet Gothique” fra Suite Gotique på det gode orgelet i Skatval kirke.

Organist Bjørn Vevang viste stort orgelspill i stykket ”Menuet Gothique”.  Foto: Einar Hugnes

 

Dirigent Geir Ulseth bandt det hele sammen med lune og informative kommentarer til de 14 numrene det var funnet plass til i denne julekonserten. Vi kunne gjerne ha hørt 14 til, for dette ble ei høytidsstund før jula setter inn for alvor!

Fornøyde solister

Både Kine Sandtrø og Torstein Fosmo var godt fornøyde etter konserten og syntes dette var flott å få være med på.

- Det blir mange julekonserter i november og desember på meg. Det har vært en hektisk høst. Det blir litt roligere framover, håper jeg, sa Torstein Fosmo.

Skatval Hornmusikklag med julekonsert i Skatval kirke er en årviss tradisjon, og hvor kirkerommet fylles av musikere og tilhørere i vakkert lys.  Foto: Bjørn Hugnes