I år får karene damehjelp på romjulskonserten

I løpet av de siste årene har det vært en tradisjon at karene i Lånke Kor-All stiller opp i Lånke Kirke i romjula for å ha konsert. I år er intet unntak, og de får med seg damene i Queens of 705.

Lånke Kor-All får i år hjelp av damekoret Queens of 705 på den tradisjonelle romjulskonserten i Lånke kirke.  Foto: privat

Kultur

- Det er mye stress før jul, så da er det ekstra godt å slappe av litt når det roer seg. Da er ikke noe bedre enn en fin konsert med kormusikk, sier Jahn Petter Belsvik.

Belsvik er nestleder i koret og forteller at alle gutta gleder seg veldig til den populære romjuls-konserten i kirka. Lånke Kor-All er et mannskor uten profesjonelle sangere, men Belsvik forteller at de har noen som holder veldig høyt nivå.

Førstemann til mølla

- Solistene våre Øyvind Heimstad (baryton) og Torstein Skei (tenor) er fullt på høyde med nivå på de profesjonelle. Vi gleder oss veldig til å vise fram sangene vi har øvd på sammen med damene i Queens of 705, forklarer Belsvik.

Han forteller at det blir en variert, to timer lang konsert i kirka med hovedfokus på julemusikk, og han oppfordrer folk til å være tidlig ute.

- Det er ikke noe forhåndssalg, så her er det førstemann til mølla som gjelder, sier Belsvik.

Julestress og øving

Anne Margrethe Bang-Larsen er leder for damekoret og forteller at de har øvet litt ekstra til konserten i romjula. 

- Hehe, ja det har blitt en del øving kan du si. Var litt redd for at det ikke ble noe pinnekjøtt på familien en liten stund for å si det sånn, men vi skal klare å få til både julekos hjemme og på konsert, forteller Bang-Larsen.

Hun og resten av koret synes det er utrolig gøy at folk tar seg tid til å komme på konsert i høytiden.

- Vi synes det er så flott at folk kommer ut for å se på oss synge, det gir oss litt ekstra motivasjon til å øve å bli bedre, forteller hun.

Har holdt på i tre år

Bang-Larsen forteller at koret feirer tre års jubileum i år og er veldig glad for hjelpen Mildred Marita Ramberg Røthe har bidratt med.

- Det begynte sånn smått med at jeg tenkte det mangla et kor oppe i Elvran. Etter å ha sjekka interessen fant jeg ut at her måtte jeg samle noen damer. Når vi fikk på plass en dirigent begynte det virkelig å bli bra, forklarer hun.

Bang-Larsen forteller også at de kommer til å ha en nyttårskonsert rett over nyåret, så for de som ikke får sett damekoret i kirka til romjula, blir det en ny sjanse.