– Vi er en fin gjeng som har det mye artig sammen

Revygjengen på Sagatun storkoser seg under øvingene og det er mye latter. Sånt blir det god revy av.

Det begynner å krible i magen for (f.v.) Anne Mari Hagen, Leif Anders Hastadklev, Snorre Lillebo, Magnar Jostein Stræte, Vigdis Skulbørstad, Liv Oddny Hastadklev og de andre som skal på scenen.  Foto: Line Mette Finnøy

Nytt i år er at det blir seks kvelder med revy i stedet for fem.Anne Marie Hagen

Kultur

Sagatunrevyen nærmer seg med stormskritt. Julestria er feid til side. Ingen ting stanser gjengen i lokalet på Hognesaunet fra å øve.

– Folk er flinke til å møte opp, skryter Egil Johansen som har regi og instruksjon på Sagatunrevyen for tredje gang.

– Vi er en fin gjeng som har det mye artig sammen, sier han.

Kan rote seg bort

Johansen forteller at revy er samarbeid fra a til å. Engasjementet fra skuespillerne er høyt, og det kommer kreative innspill og ideer underveis.

– Det hender vi roter oss helt bort også, sånn av vi må ta et steg tilbake og se hva vi egentlig hadde tenkt med denne sketsjen. Men som regel kommer vi ut med noe som er bedre, sier han.

Sånn utvikles numrene, til regissøren setter en strek og sier at nå må man øve inn materialet.

Alle skriver

I år har revyen fått med en ny skriver, Ove Rolseth.

– Men vi skriver i lag. Alle sammen. Det er ikke noe one-man-show. Revy er en spesiell teaterform. Alt kommer ut av gruppa. Alt er selvlaget. Det er ganske fantastisk. Når premieredagen er der, så er det et stort stykke arbeid som er lagt ned. Ikke bare av tekstforfattere og skuespillere. Det er en stor teknisk stab og et helt apparat rundt, sier Johansen.

Et par- og tjue nummer skal nå finpusses. Etter jul går tida fort mot premieredagen 25. januar.

– Da må vi komme oss på scenen og få øvd inn alt sammen, sier Johansen.

Helaften

I mellomtida blir årets kulisser og kostymer til. Kostymeansvarlig er Bodil Vold.

Kjøkkenpersonalet har ikke begynt å sette over grytene, men har opplegget klart. I den avdelingen er i Randi Hofstad, Kari Løkholm Hognes og Pål Kristiansen i bresjen. Det blir tradisjonell servering og god drikke.

Ekstra forestilling

– Nytt i år er at det blir seks kvelder med revy i stedet for fem, forteller Anne Marie Hagen.

Hun forteller at det vil bli solgt litt færre billetter til hver forestilling, for å bedre publikums opplevelse. I fjor var erfaringen at det ble litt vel trangt i lokalet.

– Er det noe spesielt tema? Noen rød tråd?

– Nei ingen rød tråd. Men jeg tror folk skal kjenne seg igjen i forhold til at det er Sagatunrevyen. Vi har vår stil, og programmet er variert. Vi har noe for de fleste, sier Egil Johansen.