Satser på ungdommene:

– Jeg er heldig som får være med denne gjengen

Hilmar Bakken Jacobsen (17) skal for andre år på rad stå på scenen i Skatvalsrevyen.

Hilmar Bakken Jacobsen glir godt inn i gjengen under øvingene. Her sammen med Terje Stamnes og Cathrin Røkke. Sistnevnte er for øvrig med i revyen for første gang.  Foto: Lars Sørnes

Kultur

I Skatval samfunnshus står en gjeng midt på gulvet. De roper, synger og danser. Øvingene er godt i gang til årets utgave av Skatvalsrevyen, som har fått navnet «#Jakt». Regissør Ninni Kristine Austad fra Hommelvik styrer hele revygjengen.

– Dette er en bra gruppe. Vi er et kollektiv. Folk er modige og hiver seg uti. Det er artig å holde på med en slik kreativ gjeng, sier Austad.

– Knallartig

Revyen på Skatval satser på ungdommene. I år blir to aspiranter fra ungdomsrevyen å finne på scenen, og én skal være med å styre teknikken. Hilmar Bakken Jacobsen (17) er med i «voksenrevyen» for andre år på rad. Han er blant de totalt 12 personene som skal underholde fra scenen.

– Vi viser hva vi kan selv om vi er såpass ung. Her blir man raskt akseptert, og det er ikke noe å grue seg til. Vi går alle godt overens, sier Jacobsen til Bladet.

Sammen med Frøya Jørgensdatter og Jonas Walberg er han ungdomsalibiet i revyen. 17-åringen forteller at han sjelden blir nervøs, og han gleder seg til premieren i februar.

– Det blir knallartig. Jeg er heldig som får være med denne gjengen, understreker Hilmar Bakken Jacobsen.

Saken fortsetter under bildet.

Cathrin Røkke og Terje Stamnes tar godt vare på Hilmar Bakken Jacobsen og de ande ungdommene i Skatvalsrevyen.   Foto: Lars Sørnes

 

Regissør Ninni Kristine Austad er glad for at aspirantene bidrar.

– Det er bra å få nye input fra yngre folk. De tenker på en ny måte, og vi har godt av å bli utfordret. Vi hadde med tre aspiranter i fjor også. De er flinke, noe som lover godt for rekrutteringen, sier Austad.

Jakter på det optimale

Det blir totalt sju forestillinger i Skatval samfunnshus. Premieren finner sted 8. februar.

– Vi har tekstene klare, men det dukker opp stadig noe nytt. Ingenting er spikret og vi kan kaste flere ting hvis det kommer nye, gode ideer som fungerer. Vi er hele tiden på jakt etter det optimale, sier Ninni Kristine Austad.

Og der kommer hun inn på navnet på årets revy: #Jakt.

– Det meste vi gjør har en tendens til å havne bak en hashtag. Vi jakter på mye i livet. Akkurat nå jakter vi i jakten vår og vil finne interessante perspektiv, sier Austad.

Saken fortsetter under bildet.

Regissør Ninni Kristine Austad fra Hommelvik har foreløpig kontroll på nervene.  Foto: Lars Sørnes

 

Det ligger an til å bli en variert revy med cirka 20 nummer.

– Vi tar tak i ting som er nært oss og rundt oss. Det blir lokale innslag, men også litt utenfor Trøndelag og resten av landet. Og vi tar med oss hele verden inn i revyen. Vi skal underholde, men vi må også mene noe underveis, sier Ninni Kristine Austad.

Billetter

Jhohans spiller opp til dans etter hver forestilling. Det rapporteres også om et bedre serveringstilbud i samfunnshuset enn tidligere.

Det ordinære billettsalget starter fredag 25. januar. Billetter fås kjøpt hos Skatval landbrukslag og Pili frisør i Domus-bygget i Stjørdal.