Første bluesjam på ny scene

Bluesjammen flytter til Søndre kulturhjørne.

Maldito holder en minikonsert i forkant av torsdagens bluesjam.  Foto: Privat

Kultur

– Jeg er veldig godt fornøyd med at vi endelig har fått oss en klubbscene som denne på Søndre kulturhjørne. Det har vært etterlengtet i Stjørdal lenge. Derfor er vi glade for at også bluesen nå har fått dette som en fast scene, sier bluessjef Kjell Inge Brovoll.

Investerer i teknikk

Gjennom musikkutstyrsordningen til Norsk kulturråd har Blues in Hell fått tildelt penger til bruk på teknisk utstyr.

– Et av kravene for disse pengene er at de skal brukes på utstyr på en fast scene. Så da vi hørte om planene for Søndre kulturhjørne, meldte vi interesse med en gang. Vi går inn i prosjektet ved å etablere en fast teknisk rigg i lokalet. Dermed får vi bruke lokalet, mot at de andre brukerne av lokalet får nyte godt av anlegget vi har bidratt med.

Etter to år med bluesjam i lokalene til Hell Catering i gågata, er det nå klart for å ta bluesjammen videre.

– Vi er veldig takknemlige for det samarbeidet vi har hatt med Hell Catering, og kommer til å fortsette det på andre plan. Nå gir den nye scenen oss muligheter til å bringe bluesen videre i den retningen vi ønsker oss.

Satser på unge krefter

De siste årene har Blues in Hell hatt et stadig større fokus på «Ung blues».

– Jeg var 26 år gammel da jeg var med og startet opp festivalen for snart 30 år siden. Ser vi på publikum på dagens festivaler finner vi ikke så mange på den alderen. Det må vi gjøre noe med. Derfor jobber vi også med å få inn unge bluesinteresserte i styre og stell for festivalen, som kan være med å bringe festivalen videre.

For å få et yngre publikum kreves det også yngre musikere på scenen.

– Her vil bluesjammene være viktige. Vi har bestemt at hver jam skal innledes med en minikonsert der vi vil slippe til et ungt band. På årets første jam har vi gleden av å ha med oss trondheimsbandet Maldito. De starter norgesturneen sin hos oss torsdag kveld. Et oppsiktsvekkende bra band med kjempepotensial, sier Brovoll.

Flere musikere

Bluessjefen oppfordrer også flere musikere til å ta med seg instrumentet sitt og ta turen til kulturhjørnet.

– Jeg vet om mange musikere i Stjørdal, som ennå ikke har benyttet anledningen til å stikke innom på de åpne scenene vi har hatt så langt. Vi har både piano og trommesett stående. Ellers er det bare å ta med seg det instrumentet man har å ta turen. Særlig oppfordrer vi også her unge musikere til å benytte anledningen, sier Kjell Inge Brovoll.