Banken liker lyden av musikk

– Det løftet Opera Trøndelag gjør gjennom oppsetningen av «The Sound of Music» er større enn mange skjønner.

Eli Arnstad (til venstre) og Lill Bente Totland (til høyre) i Sparebank 1 bidrar med ekstra midler til Opera Trøndelags oppsetning av "The Sound of Music". Noe Anne Spets er taknemlig for.  Foto: Bjørn Fuldseth

Kultur

Eli Arnstad og Lill Bente Totland i Sparebank 1 understreker betydningen Opera Trøndelag gjør for hele regionen gjennom sin oppsetningen av den populære musikalen i Kimen i mars.

– Vi har vært med som samarbeidspartnere for operaskolen helt siden oppstarten i 2001. Gjennom årene har vi sett den rekrutteringen de har gjort av nye generasjoner, som har fått utvikle sitt sangtalent. Nå ser vi at en av dem som startet som elev i operaskolen kommer tilbake i en hovedrolle når Sunniva Unsgård bekler rollen som Maria. Ringen er med det sluttet, sier Eli Arnstad, som er konsernbanksjef for gavefondet i Sparebank 1.

Ekstra penger

I forbindelse med oppsetningen av åtte forestillinger av «The Sound of Music» i Kimen i mars går Sparebank 1 inn med 50.000 kroner ekstra for å støtte operaselskapet.

– Vi er opptatt av at det skjer ting i byen, og når man har kommet så langt at vi kan gå og kjøpe billetter til en så stor oppsetning av en så stor musikal, så er det et tegn på at vi har kommet langt i Stjørdal. Det vil vi være med på å bidra til, sier banksjef Lill Bente Totland.

Kommer godt med

Sjefen for operaskolen, Anne Spets, er fornøyd og takknemlig for det ekstra bidraget banken kommer med.

– Pengene kommer godt med. Vi er i full gang med produksjon av scenografi og kostymer. Her er vi flinke til å gjenbruke det vi kan fra tidligere oppsetninger, samtidig som vi er opptatt av at det vi lager skal være av høy kvalitet, sier Anne Spets.

Oppsetningen kommer også til å gå med fullt orkester i orkestergrava.

– Vi er et operaselskap, og legger vekt på akustisk musikk. Derfor legger vi også penger i å ha fullt orkester på forestillingen. Det gir den et ekstra løft.

Godt salg

To tredjedeler av billettene til de åtte forestillingene er allerede solgt.

– Hvis man er flere som skal dra sammen er det stort sett bare plasser på balkongen igjen. Resten er utsolgt, sier Anne Spets.