– Stipendet ga meg et dytt i riktig retning

Anna Sterud Hellandsvik (26) fra Stjørdal sitter i juryen som skal dele ut årets Drømmestipend. Ni år etter at hun selv fikk stipendet.

Anna Sterud Hellandsvik i rollen som dansende Carmen i Opera Trøndelags oppsetning av Carmen i Kimen kulturhus i 2017.  Foto: Bjørn Fuldseth

Kultur

– Jeg ble ringt opp, og spurt, av Lars Emil Johannesen i Norsk Kulturskoleråd om jeg ville sitte i juryen. Det ville jeg selvfølgelig. Det var forresten han som ringte å sa at jeg fikk stipendet for ni år siden også, sier Anna Sterud Hellandsvik.

Bekreftelse

Ni år etter at Hellandsrud selv fikk stipendet, jobber hun nå som danselærer ved Stjørdal kulturskole.

– Hva betydde det for deg å få Drømmestipendet?

– Det var en bekreftelse for meg om at også andre, utenfor et relativt lite miljø i Stjørdal, synes at det jeg holdt på var bra. Jeg gikk på Ole Vig videregående skole på den tiden, og selv om jeg var ganske bestemt på å utdanne meg innen dans allerede, var det en ekstra dytt i riktig retning.

Flere på dans

Drømmestipendet deles ut av Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tipping. det er et stipend på 15.000 kroner, som deles ut til 100 personer hvert år. Fagjuryen skal bedømme og vurdere alle drømmene som kommer inn fra hele landet.

– Jeg sitter i som fagdommer for dans i juryen sammen med en person til. I tillegg er årets juryleder Hallgrim Hansegård fra dansekompaniet Frikar, så jeg håper at det kanskje kan bli satt litt ekstra fokus på dans i år.

– Når skal dere plukke ut årets vinnere?

– Hele juryen skal til Trysil en uke i mars. Der skal alle de 100 drømmene plukkes ut, sier Anna Sterud Hellandsvik.

Anerkjennelse

Kulturskolerektor, Karsten Selseth Landrø, er stolt over at en av lærerne i den lokale kulturskolen er med i juryen til Drømmestipendet.

– Dette er en voldsom anerkjennelse av kulturskolen og selvfølgelig av Anna. Hun gjør en kjempejobb med å løfte opp elevene og med å bygge opp et godt dansemiljø i Stjørdal, sier Karsten Selseth Landrø.

Mandag går fristen ut for å søke på Drømmestipendet 2019.

– Hvordan er søknaden fra Stjørdal i år?

– Vi har to til tre søkere fra Stjørdal så langt. Det er litt mindre enn det vi har hatt de senere årene. I fjor hadde vi hele tre lokale som vant stipend. Noe som er mye med tanke på at det deles ut 100 totalt.

Landrø takker også gode arbeidsforhold for kulturskolen i Kimen for fremveksten av dyktige elever innen dans og musikk.

– Det er klart at vi har gode arbeidsforhold i Kimen med gode øvingslokaler og dansesaler. Men aller viktigst er tross alt de gode lærerne vi har i kulturskolen, sier Karsten Selseth Landrø.