– Positivt at ungdommene samles på lan

– Viktig å komme seg ut og treffe andre når man først har data som interesse, mener «gamingpappa» Torbjørn Slungaard.

Torbjørn Slungaard med Robin Rønning og sønnene Jørn Olai og Torjan Slungaard i køen for å komme inn i storsalen.  Foto: Line Mette Finnøy

Kultur

Torbjørn Slungaard var en av mange voksne som kom med ungdommer for å hjelpe dem til å  «montere» seg på dataparty i Kimen i dag.

Torbjørn Slungaard hadde med Robin Rønning og sønnene Jørn Olai og Torjan Slungaard. Alle tre har gledet seg stort til  KeyLAN de siste dagene. For Torjan (10 år) er det første gang på lan.

Ut og lufte pc'n

- Jeg synes det er et positivt tilbud. Når de først er interessert i data, er det viktig å få PC'n ut av soverommet, treffe folk og prøve seg på litt selvstendighet. Jeg tror de blir gode i engelsk også. Torjan gamer med folk i utlandet allerede, og da går det i engelsk. Han lærer mye av det, sier Slungaard.

Super Smash Brothers Ultimate på skjermen.   Foto: Line Mette Finnøy

 

- Spiller du selv?

- Nei, det er mange år siden. Men jeg følger litt med på spillingen til ungene for å se hva de holder på med.

- Flere ser de positive sidene

Slungaard sier han tror holdningene til gaming er i ferd med å endre seg.

- Jeg tror flere ser de positive sidene med det. Det har jeg selv gjort lenge. Og at folk ser at de som spiller kanskje ikke er så «ensomme» likevel, sier han og nevner historien om Mats - Ibelin, som viste seg å ha mange venner over hele verden, da de dukket opp i begravelsen hans.

Første lan

- Jeg har vært her før på besøk, men ikke som deltager, forteller Torjan. Han kommer ikke til å delta i konkurransene tror han, men han skal spille spill han liker.

- Jeg skal i hvertfall spille «Fortnite», sier han.

En spent Torjan Lånke på sitt første KeyLAN.   Foto: Line Mette Finnøy