Bluesen satser på unge og lokale musikere

TORA gjester Stjørdal på sin releaseturné for sitt nye album. Stjørdalsbandet Eclipse Quintet er oppvarmingsband på konserten.

Eclipse Quintet består av fem andreklassinger ved musikklinja ved Ole Vig videregående skole i Stjørdal. Fra venstre Haakon Ertsgaard, Espen Lange, Bjørnar Reitan, Torbjørn Säll og Didrik Sollihaug.   Foto: Mette Stene Ertsgaard

Kultur

– Vi har vært med Tora Dahle Aagård, som er frontfigur i bandet TORA, i en stund og bidratt til å få henne skikkelig i gang. Derfor er det stas at hun legger en av sine releasekonserter til Stjørdal og Søndre kulturhjørne på lørdag, sier bluessjef Kjell Inge Brovoll.

TORA var en del av «Ung blues»-konseptet til Blues in Hell under festivalen i fjor. Bandet er også booket inn til årets festival.

– Hun har kommet skikkelig godt i gang. Fått på plass et management, og den nye plata hun har gitt ut er kjempespennende. Den har fått kjempekritikker både i VG og Dagbladet. Det er et rocka album med personlige tekster, som jeg har stor tro på, sier Brovoll

Oppvarming

I bluesfestivalens satsing på ung blues, ligger det også en intensjon om å løfte fram lokale band og musikere.

– I den sammenhengen er vi veldig glade for at Eclipse Quintet blir med som oppvarmingsband på den nye kulturscene i Søndre gate. Bandet har sitt utspring fra musikklinja ved Ole Vig videregående skole, sier Kjell Inge Brovoll.

Moderniserer bluesen

TORA presenterer bluesmusikk på en ny og egen måte.

– Vi har lyst til å utvikle bluesmusikken fra den tradisjonelle «tregreps-bluesen» til noe nytt. Hvor det ender får vi se, emn vi prøver å ta bluesen til et yngre publikum, sier Tora Dahle Aagård.

Aagård gleder seg til å stå på scenen på Søndre kulturhjørne, og hun kan love en konsert der hun håper å få god kontakt med publikum.

– Jeg liker å prate og fortelle noen historier under konsertene mine. Gjerne som forklarer litt om sangene og tekstene mine. På den måten får man som tilhører mer et forhold til sangene.

Selv om bandet spilte på bluesfestivalen i fjor, er bandet og mindre kjent med publikummet i Stjørdal.

– Av de stedene vi spiller på, er det kanskje i Stjørdal vi kjenner færrest folk. Så det blir spennende å se hvor mange som kommer. Jeg kan i alle fall love at de som kommer, kommer til å bli blåst av banen, sier Tora Dahle Aagård.

Tora Dahle Aagård lover å blåse publikum av banen under konserten i Søndre kulturhjørne.  Foto: Bjørn Fuldseth