Nå blir det Sjalabais!

Endelig er Saksvikrevyen tilbake på sin kjente og kjære scene i Samfunnshuset på Vikhammer.

Monica Eriksen får kritiske kommentarer til sin flotte festdrakt av Turid Skumsvoll og Renate E. Aasarød i bunadspolitiet.   Foto: Trond Nøstberg

Det vil ikke forundre regissøren om ekteparet Turid og Bjarne dukker opp i løpet av forestillingen.   Foto: Trond Nøstberg

Kultur

Siden oktober 1998 har det vært spilt en rekke spinnville lokale revyer i Samfunnshuset på Vikhammer.

Men på grunn av oppussing er det en stund siden gjengen i Saksvikrevyen kunne boltre seg hjemme i Samfunnshuset. For tre år siden ble forestillingen «Vårres jul» spilt i forsamlingshuset Vidarhall på Leistad. Men denne helga spilles revyen med tre forestillinger i Samfunnshuset, som har fått en betydelig ansiktsløfting. En stor lettelse for revygjengen at det tekniske utstyret nå er fast montert, og ikke må rigges opp og ned etter øvelser og forestillinger.

Fredag og lørdag inviteres publikum med på dansefest etter forestillingen, mens det på søndag kun spilles revy.

Ingen rød tråd

– Det er som tidligere ingen rød tråd eller tema i revyen, som har fått navnet «Sjalabais». Vi tar for oss ulike forhold både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Med litt spark hit og dit. Årets revy føyer seg pent inn i rekken av Saksvikrevyer, slik folk er vant til. Vi kan love mye moro, men gjerne med en liten tåre i øyet, sier Bjørn og Trygve Stuevold, som sammen med de 11 andre aktørene har øvelser helt frem til premieren på fredag.

Turid og Bjarne

Når gjengen inviterer til revy pleier ekteparet Turid og Bjarne å dukke opp i løpet av forestillingen. Ekteparet har gjennom årene hatt stor suksess også utenfor Malvik, og er nærmest blitt synonymt med Saksvikrevyen.

- Det vil ikke forbause oss om de to dukker opp denne gangen også. Siden premieren er på 8.mars, vil det ikke overraske om Turid har noen ord i anledning dagen. En kan aldri vite med henne, sier Bjørn Stuevold, som sammen med Sverre Vikhammermo har regien på årets revy.

Blant innslagene Bjørn Stuevold trekker frem før premieren er bundadspolitiet, som har gått klar av politireformen, er fortsatt i iherdig aktivitet med å vrake eller godkjenne nasjonale festdrakter. Der er det ikke alle antrekk som faller i smak.

Den 11. revyen

- Årets forestillinger er den 11. Saksvikrevyen i rekken. I tillegg hadde vi i 2015 et musikkspill, «Vårres jul» av Hans Rotmo, sier Trygve Stuevold, som er glad for å ha med seg godt erfarne aktører på scenen.

- Det er 13 godt erfarne aktører med på scenen, og vi har også i år med oss dyktige musikere, som også er med på å sette farge på revyen, sier han.