Klart for nytt UKM i Meråker

– Dette blir et UKM på det jevne, sier Meråkers UKM-general Knut Dolva.

Stemningsbilde fra et tidligere UKM i Meråker. Til helgen er det klart for et nytt UKM på samfunnshuset.  Foto: Ivar Værnesbranden

Kultur

Søndag kveld er det klart for den tradisjonelle kulturmønstringen for ungdom, Ung Kultur Møtes, som arrangementet heter i dag.

– Det blir mye sang og musikk, slik det pleier å være. Det blir også noen utstilt tegninger – og i år har vi også litt teater. Det er det lenge siden sist vi hadde, sier Knut Dolva (61).

Kulturskolen

Som vanlig er det kulturskolens elever som går igjen på UKM i Meråker. Det er sjelden det dukker opp noen utenfra, selv om Dolva gjerne hadde sett at det hadde gjort det.

– Er oppslutningen like stor i år som tidligere?

– Den blir bra, men oppslutningen var nok større for en del år siden. Før var det mer stas å få være med på UKM. Nå har ungdommen så mange andre muligheter. Og slik er det ikke bare i Meråker. Dette går igjen over alt, sier han.

Sceneerfaring

– Hva betyr UKM for unge utøvere?

– Nå spør du vanskelig. Men de får erfaring med å stå på en scene foran en sal full av publikum. Noen av deltakerne går også videre til fylkesmønstringen, med de opplevelsene og den erfaringen det fører med seg, sier UKM-veteranen Knut Dolva, som hadde ansvaret før UKM i Meråker for første gang for 28 år siden, i 1991.