Hellbillies gjester Kimen på jubileumsturné

Det populære bandet har lagt til Stjørdal på turnéplanen, men ikke før i 2020.

Hellbillies har lagt Stjørdal og Kimen inn i turné-planene for jubiluemsåret 2020.  Foto: Agnete Brun

Kultur

Hellbillies må kunne kalles en institusjon i norsk kulturliv, og i 2020 vil bandet markere sine første 30 år med en stor jubileumsturné. 

21. februar 2020 gjester de Kimen.

I løpet av vinteren, våren og høsten vil de besøke alle de største kulturhusene i landet. Tanken med denne spesielle konsertturnéen er å kunne møte sitt trofaste publikum, for sammen å se tilbake på de 30 årene som har gått, og kanskje også kaste et lite blikk framover ved å presentere noe nytt materiale, skriver Kimen i en pressemelding.

- I løpet av sine 30 år på veien har Hellbillies vært en stødig leverandør av perler til den norske sangskatten. Vi kan nevne for eksempel «Ei krasafaren steinbu», «Den finaste eg veit» og «Leite etter lykka». Samtidig som de har opparbeidet seg en status som et av vår tids mest vitale rockeband. Denne konserten blir spesiell ved at den er for et sittende og lyttende publikum med både én akustisk og én elektrisk avdeling, sier markedsansvarlig ved Kimen kulturhus, Lene Fjellstad.

Bookingen av Hellbillies er den første som er gjort for 2020 i kulturhuset.

- Bandet gleder seg veldig til å kunne møte sitt publikum på denne måten, og vi er overbevist om at de blir tatt imot av et entusiastisk publikum i en smekkfull sal i Kimen, fortsetter Fjellstad.

Ordinært billettsalg starter torsdag 21. mars kl. 10.00.