Nominert til Gullruten

– Jeg skal gå mannekeng på Torgkvartalet resten av livet – helt gratis

Morten Hegseth Riiber (t.v.) og podkastmakker Vegard Harm er nominert til publikumsprisen under utdelingen av Gullruten i Grieghallen.   Foto: VG

Kultur

Lørdag 11. mai går årets «Gullruten» av staben i Grieghallen i Bergen. Prisutdelingen som hyller den norske TV-bransjen har blitt holdt i konserthallen siden 1998. Morten Hegseth Riiber sanker stemmer og gjør nesten alt for å få stemmer fra Stjørdal.

- Hvis folk vil stemme på oss, så kan de stemme fram til lørdag klokka 12, via side2.no. Da vil jeg bli så glad, at jeg ikke har ord for det. Jeg skal gå mannekeng på Torgkvartalet resten av livet - helt gratis, sier VGTV- og «Panelet»-programleder Morten Hegseth Riiber.

Du kan stemme på Morten her.

Morten Hegseth Riiber og podkastmakker Vegard Harm er nemlig nominert til publikumsprisen sammen med Jørgine Vasstrand, Lars Monsen, Solveig Kloppen, Bård Tufte Johansen, Silje Sandmæl, Kevin Vågenes, Else Kåss Furuseth, Nicolay Ramm, Linn Skåber, Svein Østvik og Anne Lindmo.

- Vi er så gira på å vinne. Jeg tror at vi har en sjanse, men det blir nok sinnsykt jevnt blant de i toppen. Jeg tenker at alle må stemme, og spesielt stjørdalinger. Vinner vi så skal jeg takke Stjørdal foran hele det norske folk.


Nominert til Gullruten

Stjørdalingen Morten Hegseth Riiber og Vegard Harm kan vinne publikumsprisen.


- Hvem tror du blir den krasseste konkurrenten?

- Jeg tror at Jørgine, Funkygine, har veldig mange fans som stemmer på seg. Fordi hennes fans er den typen som gir stemmer. Jeg tror også Solveig Kloppen er en sterk kandidat. Det hun har laget på TV2 fortjener mange stemmer. Nicolay Ramm er også veldig populær. Alle er sterke konkurrenter, men jeg er veldig redd for Jørgine.

- Hva skal du ha på deg?

- Jeg har bestilt en mørkegrønn smoking fra det norsk merket Frislid. Den er planlagt med en mørkegrønn sløyfe og sort smokingskjorte. Anders skal ha på seg en dress i samme merke i rødt.  Det blir veldig bra. Dette er jo litt ko-ko fordi det er ett år siden jeg dekket det, og sto der og intervjuet kjendiser som var nominert. Og i år er vi nominert selv og har sjansen til å vinne en pris. Det er en slags underdog følelse på dette.

- Hvorfor betyr en slik pris så mye for deg?

- Jeg har vært besatt av denne kjendisverden hele livet. Det å være en del av det og hvordan jeg skal vinne en Gullrute, er det største. Det ville vært fantastisk. Det vil bli en vill fest etterpå. Det har vært et livsmål som jeg har sett for meg i hele livet, og da å ta imot en pris fra underholdningsverden, som jeg har elsket så mye i lang tid - det hadde vært fett.

- I helga kan det skje?

- Ja, og det ville vært helt ko-ko bra, sier Morten Hegseth Riiber.