Hyller Abbey Road-album med jubileumskonsert

Terje Craig startet musikerkarrieren sin inspirert av Liverpool-bandet The Beatles. Nå lager han jubileumskonsert for utgivelsen av albumet Abbey Road.   Foto: Bjørn Fuldseth

Kultur

– Dette er platen som vekket interessen min for å spille musikk selv, og en plate som har betydd veldig mye for meg.

Terje Craig startet sin karriere som musiker med Abbey Road-albumet til The Beatles surrende på platespilleren. På dagen 50 år etter at albumet kom ut spiller han, sammen med fullt band, platen i sin helhet i Vektersalen i Kimen kulturhus.

– Liverpool er jo i vinden for tiden, så hva passer vel bedre enn å feire Liverpool-bandet The Beatles utgivelse av albumet Abbey Road. Det gjør vi på dagen 50 år etter utgivelsen den 26. september, sier Terje Craig.


 

Fullt band

Med seg i bandet og som sangere har han Erlend Grønseth på gitar og sang i George Harrisons rolle, ex-vokalist fra Creedence Night, Ronald Mortensen. som John Lennon og Terje Craig selv som Paul McCartney. I tillegg er Frank Scott og Anders Myrvold med på tangenter og Elen Cath Hopen med for å forsterke vokalharmoniene.

– Vi starter konserten med A-siden på plata med «Come together» som første låt. Etter vi er ferdig med den tar vi et lite sidesprang før vi snur plata og fortsetter på albumet. Der putter vi inn noen låter som ikke fikk plass på plata, og som havnet på b-siden av noen singler.


 

Starten på karrieren

– Hva er bakgrunnen for at akkurat denne plata har betydd så mye for deg?

– Jeg vokste opp med The Beatles. Som 11-åring fikk jeg låne et trommesett og akkurat denne plata. Jeg slet ut et eksemplar av plata mens jeg øvde for å lære meg sangene. Så ble også trommene byttet ut med bassgitar etter hvert, men dette var altså starten på min karriere som utøvende musiker. Derfor betyr den også ekstra mye for meg, sier Terje Craig.

Billettsalget til konserten i Vektersalen er allerede godt i gang gjennom kulturhusets hjemmesider.

– Dette blir en sittende konsert med plass til kun 200 mennesker i salen. Så hvis man vil få med seg denne jubileumskonserten, gjelder det å være tidlig ute, sier Terje Craig.


Kjente fjes skal stå på scenen i Kimen

Ole Paus og Jon Niklas Rønning kommer til Kimen kulturhus.