Håper å samle 200 gamere

Kristian Sæther og Marius Schanke (t.h.) gleder seg til å arrangere nytt Malvik lan. Programmet er nesten klart.   Foto: Line Mette Finnøy

Det skal rigges langbord til gamerne og en liten scene i Malvikhallen.   Foto: Malvik lan

Kultur

Malvik Lan har åpnet påmeldingen til nytt dataparty i Malvikhallen, og denne gangen håper de på 200 gamere - dobbelt så mange som forrige gang.

Lanet starter fredag 21. juni etter skoleslutt og varer til søndag.

Gjengen bak Malvik Lan flyttet sommerlanet sitt fra Vikhammer ungdomshus til Malvikhallen i fjor.

Måtte hive seg rundt

– Tre dager før det skulle starte hadde vi skarve 50 påmeldte. Da måtte vi hive oss rundt. Vi ringte rundt og promotere det litt, og da vi åpnet var det 110-120 deltakere. Denne gangen håper vi å fylle opp hallen. Flere vet om lanet siden vi har hatt det en gang før, og så er det mange nye som har blitt kjent med oss gjennom Malvik E-sport, sier Marius Scanke. Han tror det også vil komme litt besøkende utenfra, blant annet fra Trondheim.

Fortnite og VR

Det er et tett samarbeid mellom MalvikLAN som i Malvik E-sport, Malvik kommunes satsing på e-sport ved ungdomshusene. Der ble det arrangert et påskeLAN med stor suksess, ikke minst i den yngste målgruppa, forteller Schanke.

– Hvilke spill skal dere ha?

– Vi tenker å sette opp en CS-turnering, en liten Overwatch-turnering og en Fortnite-turnering som vi rigger på samme måte som under påskelanet. Da var det kjempestor stemning. I tillegg tenkte vi en turnering med VR, i musikkspillet Beat Saber.

VR er briller for virtuell virkelighet. Når man har på slike briller i spill oppleves det som at man er fysisk til stede i det som foregår på skjermen.

– Hvordan fungerer det?

– Spillet minner litt om Guitar Hero, men du har på VR-briller og som tar deg med «inn» i spillet. Du har en controller i hendene - i spillet ser det ut som du har to sverd, og de bruker du til å slå ned noen blokker og forskjellig som kommer imot deg i takt med musikken. Vi spiller en og en, og de som får flest poeng blir med videre.

Påmeldingen har startet

Påmeldingene til lanet i juni har begynt å komme. Man kan kjøpe dagpass eller helgepass, og det er cirka 20 betalende så langt, mens flere har ringt og vil reservert plasser for vennegjengen, forteller Schanke.

De fleste har med eget pc-utstyr, men det vil også bli satt opp 12 gaming-PC'er med tanke på besøkende, og de som bare har med Playstation eller X-boks, spillkonsoller i - ikke PC. På påskelanet var låne-PC'ene opptatt nesten hele tida, forteller Schanke.

Fin mulighet for foreldre

– Det er mye arbeid å sette opp lan. Har dere den hjelpa dere trenger?

– Vi kommer til å trenge litt hjelp. Folk som har lyst til å være med enten som crew eller vakter, kan gå inn på sida vår og melde seg på. Det er en genial anledning for foreldre som har lyst til å delta litt i det ungene holder på med. En del har allerede sagt at de er interessert, og det er bruk for flere.