Forventer pågang fra publikum med ny forestilling

Operasanger Mildred Marita Ramberg Røthe har en av hovedrollene i Ungen. Torstein Fosmo (i bakgrunnen) har kunstnerisk ansvar for oppsetninga.  Foto: Anders Fossum

Kultur

Nøyaktig 150 dager før premieren legger Proletarteateret ut billettene for sin nye forestilling.

– Vi har tro på at vi får like stor suksess denne gangen som med «Sildslaget». Det er derfor vi utvider fra fire til fem forestillinger, sier styremedlem i Proletarteateret, Viggo Valle.

Lokal vri

Høsten 2019 setter foreninga opp musikkspillet «Ungen» i Bruket kulturhus i Hommelvik. Mandag 20. mai – nøyaktig 150 dager før premieren – starter billettsalget på kulturhusets nettsider.


 

Forestillingen etter Oscar Braatens skuespill har premiere i Hommelvik torsdag 17. oktober. «Ungen» ble vist for første gang på Nationaltheatret i 1913 og tar for seg et fabrikkmiljø på Oslo øst.

I Proletarteaterets forestilling er denne handlingen flyttet til det nedlagte spinneriet på Halstad i Hommelvik. Virksomheten var i drift på slutten av 1800-tallet og en av bygdas få kvinnearbeidsplasser.

Mange vil være med

Mildred Marita Ramberg Røthe og Sivert Jullumstrø er tildelt sentrale roller i oppsetningen. Ifølge Valle arbeides det med å fylle rollelista. Sceneaktørene vil bestå av både profesjonelle og amatører.


Nå har denne gjengen fått nytt styre

Proletarteateret har planene klare for ei ny oppsetning.

 

– Vi håper å få med oss flest mulig lokale og holdt nylig et informasjonsmøte i Bruket. Oppmøtet var overraskende stort og mange er interessert i å være med. Vi jobber med å få på plass castingen, sier han.