Skaper nysgjerrighet i nytt barneteater

Sindre Karlsholm og Siri Schnell Juvik spiller hovedrollene i stykket som Jon og Rosetta.   Foto: Hanna Fauske

Kultur

Fredag kveld har barneforestillingen «Maneter og planeter» urpremiere i Lokstallen i Stjørdal.

– Ideen bak forestillingen er å skape nysgjerrighet og undring blant publikum. Vi ønsker å sette preg og skape refleksjon rundt verdensrommet og det ukjente sier stjørdalingen Siri Schnell Juvik, som spiller hovedrollen som Rosetta i det helt nye stykket.

Barneforestillingen, maneter og planeter, en forestilling som handler om det lille mennesket i et stort og uoppdaget univers.

– Stykket handler hovedsakelig om to unge mennesker, Jon og Rosetta. De forsøker å redde jorden etter den krasjer med en komet som fører til en sprekk i havbunnen og forårsaker en klimakrise, forteller Juvik.


 

Audiovisuell forestilling

Stykket er svært audiovisuelt med omfattende videoscenografi laget av Andreas Schille.

– Andreas Schille har jobbet med videoscenografien som beveger seg i takt med bevegelsene til skuespillerne, noe som er utrolig kult.

Urpremiere

Teaterstykket har urpremiere på fredag og skal fremføres fem ganger frem til søndag kveld.

– Vi synes Lokstallen er en fin plass å begynne med, det er vanskelig å finne ledige spillesteder. Videre skal vi opptre ved Ringve Museum i Trondheim i begynnelsen av juni forteller Siri Schnell Juvik.


Fant ingen revygruppe, startet sin egen

Runa Røstad Augdal (21) fra Hommelvik ønsket å lage felles revy for hele Dragvoll. Til høsten gjentar hun suksessen med nytt oppsett.